Bolt-samtaler på vent etter pengeuenighet

Usain Bolt prøver fotballykken i Australia, men har foreløpig ikke kommet til enighet med Central Coast Mariners. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Usain Bolt prøver fotballykken i Australia, men har foreløpig ikke kommet til enighet med Central Coast Mariners. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Australske Central Coast Mariners opplyser at kontraktsforhandlingene med Usain Bolt har møtt en hindring på grunn av at spissen krever for mye i lønn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

32-åringen har vært på prøvespill i Australia de to siste månedene, og i helgen kom nyheten om at Bolt har blitt tilbudt en kontrakt.

Partene har ikke gått hver til sitt, men Bolt skal ikke være fornøyd med lønnen i første tilbud. Klubben frir til sponsorer for å dekke deler av stjernens honorar.

– Uten hjelp fra en tredjepart er det usannsynlig at Bolt og Central Coast Mariners vil bli enig, opplyser klubben.

– Hvis det er en passende løsning i sikte for spiller og klubb vil de to partene jobbe sammen for å bli enig, la den til.

Scoret i veldedighetskamp

Bolt scoret to mål i sitt første oppgjør fra start. Det skjedde i en veldedighetskamp tidligere i måneden. Søndag var han ikke med i troppen til Central Coast Mariners.

Den australske klubben vil ikke love Bolt spilletid for førstelaget, selv om partene blir enig om en kontrakt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Usain har vist voldsom forbedring under sitt opphold hos oss, og vi føler at han vil bli enda bedre med mer individuell trening og spilletid, sa klubben.

– Vi ser på en løsning for å få til dette, da klubben ikke har den luksusen å kunne gi ham det i toppserien, fortsatte den.

Trent med Godset

Tidligere i uken ble det kjent at Bolt har avslått et tilbud om å flytte til Malta og spille for klubben Valletta FC.

Jamaicaneren har tidligere trent sammen med tyske Borussia Dortmund, sørafrikanske Mamelodi Sundowns og Strømsgodset.

Bolt dominerte sprintdistansene i friidrett i mange år, vant åtte OL-gull og 11 VM-gull og har fortsatt verdensrekorden på 100 og 200 meter.