Meny

Lopetegui klamrer seg til Real Madrid-jobben

Real Madrid-trener Julen Lopetegui ligger syltynt an. Han tåler neppe poengtap mot tsjekkiske Viktoria Plzen i mesterligaen tirsdag. Foto: Paul White / AP
Julen Lopetegui risikerer å få sparken for annen gang på fire måneder. Real Madrid-treneren er under et voldsomt press før mesterligakampen mot Viktoria Plzen.

Den tidligere målvakten skulle i sommer gjøre sitt for å lede Spania til VM-gull. I stedet fikk han fyken et par dager før mesterskapet rullet i gang. Grunn? Han takket ja til å erstatte Real Madrids suksesstrener Zinédine Zidane etter mesterskapet.

Under 20 uker senere ligger Lopetegui syltynt an på Santiago Bernabéu. De tre siste års mesterligavinner står med tre strake tap og er uten seier på sine fem siste kamper i alle turneringer. I Real Madrid ser man ikke gjennom fingrene med middelmådighet.

Lørdag ble det sjokktap 1-2 hjemme mot Levante. Marcelos reduseringsmål var Reals første nettkjenning på over åtte timer. 481 målløse minutter er den lengste tørken i klubbens 116 år lange historie.

– Jeg er her nå, det er alt jeg kan si. Jeg trener laget i øyeblikket. Spør dere meg hva som skjer om en måned etter et år, kan jeg ikke fortelle dere det. Vi fokuserer på nuet, sa Lopetegui da han møtte presssen mandag.

Spanske medier er allerede godt i gang med spekulasjoner om hvem som blir ny Real-trener. Mange tviler på at en hjemmeseier over tsjekkiske Viktoria Plzen tirsdag vil redde Lopetegui.

El Clásico

I øyeblikket ligger Real Madrid helt nede på 7.-plass i La Liga. Det er riktig nok bare fire poeng opp til Barcelona på tabelltoppen, men med tap i kommende helgs El Clásico på Camp Nou vil luken øke til sju poeng.

Reals B-lagstrener Santiago Solari blir pekt på som en korttidsløsning hvis Lopetegui får sparken. Solari ledet forrige sesong klubbens reservelag «Castilla» til 2.-plass i sin avdeling i spansk 3. divisjon.

– Vi er alle her for å hjelpe klubben, spesielt i tunge tider, sa Solari i helgen.

Uttalelsen økte spekulasjonene om Lopeteguis framtid. Det var etter 0-3-tapet for Sevilla 26. september at trenerspørsmålet for alvor dukket opp. Siden har ikke Real Madrid greid å reise seg igjen.

Det skal sies at de liljehvite har hatt sin dose med uflaks. I flere kamper har de truffet stolpen og tverrliggeren gjentatte ganger. Mot Levante sist hadde Real tre baller i metallet.

Alvorsprat

Men det er til sjuende og sist resultater som teller. Ifølge spanske medier var Real-president Florentino Pérez i garderoben etter lørdagens tap. Der snakket han med Lopetegui i 15 minutter før han også tok en prat med kaptein Sergio Ramos.

Det er ventet at Real Madrid stiller så sterkt lag som mulig mot Viktoria Plzen tirsdag. Trolig spiller både Gareth Bale og Karim Benzema, som var innbyttere i oppgjøret mot Levante. Toni Kroos ble hvilt og er ventelig tilbake på midtbanen mot gjestene fra Tsjekkia.

– Det jeg har lært i denne klubben er å kjempe. Det ligger i DNA'et til denne klubben, sa trener Lopetegui mandag.

Real Madrid innledet mesterligasesongen med 3-0-seier over Roma, men tapte deretter 0-1 borte mot CSKA Moskva i Russland.

Populært