RBK stenger klubblokalene av sykdomsfrykt

Brakka, Rosenborgs klubbhus ved Lerkendal i Trondheim, er stengt mandag.
Brakka, Rosenborgs klubbhus ved Lerkendal i Trondheim, er stengt mandag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Av frykt for at flere spillere skal bli syke valgte Rosenborg å stenge sine klubblokaler for utenforstående mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mike Jensen, Alexander Søderlund og Anders Konradsen har alle vært syke og spilte ikke søndagens 0-0-kamp mot Lillestrøm. I pausen på Åråsen måtte også Birger Meling kaste inn håndkleet.

Nå tas det grep i Trondheim for å unngå at sykdomsutbruddet brer om seg.

– Det jeg kan si, er at vi har stengt Brakka i dag fordi vi ønsker å ha så lav risiko som mulig i forhold til smitte for å være så klare som mulig til de to kampene resten av uka. Vi ønsker å gjøre det vi kan for å ha så mange spillere klare som mulig til de kampene, sier RBKs kommunikasjonsleder Trond Alstad til Eurosport.

Spillerne utilgjengelige

Han opplyser videre at stengningen innebærer at besøkende som ikke er ansatte, trenere eller spillere ikke får komme inn på Brakka mandag.

I utgangspunktet vil heller ikke spillerne være tilgjengelige for pressen. Samtidig jobbes det med hygienetiltak.

– Vi har holdt på med full vask av håndtak, toaletter og andre steder der det er høy smittefare. Garderobene er vasket ordentlig ned også. Så håper vi at det gir en god effekt og at vi kan ønske folk velkommen på Brakka igjen i morgen, sier Alstad.

RBK møter Brann til et særdeles viktig oppgjør i gullkampen i Eliteserien kommende helg. Før den tid er det viktig bortekamp i europaligaen mot Salzburg.

Aktuelt: Steffen Iversen om Rosenborgs trener: – Han har ikke gjort noe

Meling måtte gi seg

Mandag formiddag skriver Rosenborg på sine nettsider at Mike Jensen, Anders Konradsen og Alexander Søderlund er på bedringens vei.

– Status per nå er at Konradsen, Jensen og Søderlund er igjennom det verste av omgangssyken, på trøndersk kalt «farrang». De trenger én dag til for å komme seg. Så var det et par spillere som hadde symptomer i går. Birger Meling gikk helt tom og ble derfor byttet ut i pausen, sier RBKs medisinske koordinator Haakon Schwabe.

Foruten at også Olaus Skarsem måtte stå over kamp i helgen med samme type symptomer, skal det ikke være tegn til nye tilfeller av sykdom i Rosenborg-troppen.

– Det positive her er at sykdomstilfellene har et kort forløp. Det har gått kun et par dager fra de aktuelle spillerne er blitt syke, til de har kommet på bedringens vei, sier Schwabe.

Aktuelt: Eggen gjentar RBK-kritikk

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden