Haugesund holder følge i medaljekampen

Haugesunds Babajide David Akintola scorer på straffe i eliteseriekampen i fotball mellom FK Haugesund og Odd på Haugesund stadion. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Haugesund tok sin tredje strake seier i eliteserien da Odd ble slått 2-0 på hjemmebane søndag. Dermed har FKH fortsatt los på medalje i Eliteserien.

FKH nekter å gi slipp i kampen om medalje i Eliteserien. Etter 2-0 hjemme mot Odd ligger Haugesund à poeng med Molde på tredjeplass.

Litt mot spillets gang satte David Akintola inn kampens første mål etter halvtimen på Haugesund stadion. Fra straffemerket satte han ballen til høyre for Odd-keeper Sondre Rossbach og i nettet.

Da hadde Odd-keeperen lagt Bruno Leite i det regntunge gresset på ulovlig vis.

Det var gjestene fra Telemark som hadde styrt det meste av spillet inntil scoringen, mens FKH var kompakte og ga bort få muligheter.

2-0-scoringen kom etter kampens beste enkeltmannsprestasjon kvarteret etter pause. Ibrahima Wadji fikk ballen på midtbanen, løp fra Odd-forsvaret og gjorde ingen feil alene med Rossbach.

Flere gode muligheter

Begge lag spilte seg til flere gode muligheter i annen omgang, men etter Wadjis mål klarte ingen av lagene å presse kula i nettet.

Christian Grindheim og Bruno Leite misbrukte sine muligheter for Haugesund, mens Torgeir Børven satte ballen i stolpen for Odd. Samme mann burde senere i kampen også ha truffet innenfor stengene da han skjøt over fra kloss hold åtte minutter før full tid. Også Vebjørn Hoff kunne ha pyntet på resultatet i Haugesund.

Sjeldent tap

Dermed gikk Odd på sitt første tap på ti kamper i eliteserien, mens FKH fortsatt har los på medalje.

Odd ligger på 6.-plass med 37 poeng. Det er ti poeng bak Haugesund på fjerdeplass.

Haugesunds jakt på medalje fortsetter neste runde i Sarpsborg, mens Odd tar imot Tromsø.