Meny

Ruud slått ut i semifinalen i Canada

Casper Ruud. Arkivfoto: Lars Eide / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Casper Ruud gnistret tidvis i semifinalen mot australske toppseedede Jordan Thompson i challengerturneringen i Calgary lørdag, men tapte til slutt 2-1.

Ruud tapte med settsifrene 7-6, 0-6, 6-7. Thompson er ranket som 108 i verden, mens Ruud ligger på 127. plass. Spillerne har møttes tidligere, i Roland Garros, der Ruud dro seieren i land etter fem sett på grus. Lørdag gikk kampen på hardcourt.

Første sett åpnet jevnt, men så skjedde det noe da Thompson fikk sjansen til å bryte Ruuds servegame på stillingen 2-1. I stedet for å tape servegamet sitt, svarte Ruud med ett ess. Deretter klasket han resolutt inn en serve etter den andre til 2-2. Så fortsatte han med å ta alle poengene i Thompsons neste servegame helt overlegent. Nordmannen syntes å være i knallform på stillingen 4-2, mens en frustrert australier kastet racketen i været. Thompson kom imidlertid sterkt tilbake, de kjempet jevnt og Ruud tok settet kun knepent 7-6 etter tiebreak.

Det neste settet ble han overkjørt av Thompson som tok alle gamene, 6-0.

I siste og avgjørende sett var det mer jevnt igjen. På stillingen 6-5 til Ruud hadde nordmannen to muligheter til å bryte Thompsons siste servegame, og dermed vinne sett og match, men mislyktes. I stedet gikk kampen til nytt tiebreak. Denne gangen var det Thompson som var hakket hvassere og vant den avgjørende runden 6-4 og dermed settet 7-6.

I finalen møtte Thompson kroatiske Ivo Karlovic, som slo landsmannen Borna Gojo 2-0 i den andre semifinalen med sifrene 7-6, 7-6.

(©NTB)

Populært