Mol og Sørum til finale i Las Vegas

Sandvolleyballstjernene Anders Mol og Christian Sørum er klar for finale i verdensserieturneringen i Las Vegas.

Duoen slo ut amerikanerne Trevor Crabb og Tri Bourne 2–0. Settsifrene lød 21–16 og 21–17.

Semifinalen ble spilt to timer etter at de slo ut de rutinerte brasilianerne Ricardo og Alvaro Filho i kvartfinalen i turneringen.

Nå er verdensenerne klar for finale mot den polske duoen Grzegorz Fijalek og Michal Bryl. Finalen spilles klokken 5.30 natt til mandag norsk tid.

Topper verdensranking

Mol/Sørum la bak seg en fantastisk sommer og topper verdensrankingen. Nordmennene vant begge sine gruppekamper i Las Vegas og gikk direkte til åttedelsfinale. Den vant de i to strake sett i møtet med latviske Martins Plavins/Edgars Tocs.

Mol og Sørum har nærmest gjort kometkarriere og avsluttet sesongen med fire strake turneringsseirer. Seieren i den siste turneringen i Tyskland innbrakte nesten 1,3 millioner kroner alene.

OL-poeng

I løpet av kort tid er laget blitt et hett gullhåp i Tokyo-OL om underkant av to år. Turneringen i Las Vegas er den første i OL-kvalifiseringen. Mol og Sørum har dermed fått en solid start i jakten på viktige poeng.

De 15 beste lagene på verdensrankingen 1. juni 2020 vil være direkte kvalifisert til Tokyo-lekene. De ni siste plassene blir det konkurrert om gjennom ulike kontinentale turneringer.