Endelig en trepoenger til Sandefjord, Strømsgodset i nedrykksfare

Strømsgodset og Martin Rønning Ovenstad bokstavelig talt nede i knestående etter 1-2-tapet for bunnlaget Sandefjord i lørdagens duell. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det er lenge siden Sandefjord har kunnet juble for seier, mens Strømsgodset nærmer nedrykksstriden i Eliteserien for alvor etter 1-2-tapet lørdag.

Til tross for seieren virker Sandefjord fortapte i bunnen av tabellen. De har fortsatt 7 poeng opp til Start, Lillestrøm og Strømsgodset. Laget har ikke tapt en kamp siden 26. august, men hele fem uavgjorte kamper har ødelagt den store poengfangsten. De fire siste har dessuten endt med 1-1.

Ingen i hvalfangerbyen har derimot gitt opp håpet om fortsatt spill blant de beste, i hvert fall ikke lagets unge spanske trener Marti Cifuentes.

– Det var så deilig, men vi må bare stå på videre. Jeg vet ikke hvordan situasjonen er mot slutten av sesongen, men jeg er stolt over hvordan vi spilte i dag, sa Cifuentes til Eurosport Norge.

Hjemmelaget fikk en flott start på kampen etter å ha tatt initiativet fra første spark på ballen. Etter fire minutter leverte Mohamed Ofkir fotball fra øverste hylle da han skrudde ballen i krysset til 1-0.

– Utrolig nervepirrende, men deilig. Vi holdt endelig ut til tre poeng. Vi gir aldri opp og tar en dag av gangen, sa Ofkir.

Godset sliter

Strømsgodset har ikke gått seirende fra en seriekamp siden 4-0 over Bodø/Glimt 5. august. Etter det har laget under Bjørn Petter Ingebretsen havnet nærmere og nærmere bunnstriden. Hvis Lillestrøm og Start tar poeng og Stabæk vinner søndag vil Drammens stolthet ligge på nedrykksplass.

Strømsgodset, med Mustafa Abdellaoue og Marcus Pedersen på topp, hadde en svak åpning av kampen, men laget spilte seg mer inn i kampen og bare en mesterlig redning fra Eirik Holmen Johansen hindret scoring på Pedersens skudd.

Suser

Etter pause ble Tokmac Nguen satt innpå. Han sto bak det meste offensivt for gjestene. Sammen med Pedersen og Mos skapte de bøttevis av muligheter, men enten ordnet Johansen opp eller så gikk skuddet i en Sandefjord-forsvarer.

Sandefjord hadde også gode muligheter til å øke ledelsen sin, men Rufos avslutning gikk rett på Morten Sætra. Samme mann var derimot framme bare minuttet etter med et lavt skudd som gikk havnet i mål. Dermed fikk gjestene fra Drammen det veldig tungt det siste kvarteret.

Drøye ti minutter før slutt viste Eirik Ulland Andersen sine lagkamerater hvordan det skal gjøres. Han banket inn reduseringen til 1-2 med på en skikkelig suser av en avslutning.

– Det er tungt akkurat nå. Vi har mange matchballer igjen og dette var en tapt en. Vi må bare ha troen på det, sa Ulland Andersen.