Meny

Aylar Lie krever at Northug-bok stoppes

FULL KRANGEL: Aylar Lie krevet at boka til Petter Northug stanses. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Ifølge TV 2 har Aylar Lie hyret advokat for å få Petter Northugs bok stanset. 

TV 2 har fått tilgang til brevet som har blitt sendt fra Elden til forlaget. Der står det at Lie krever at boken blir stoppet.

I brevet hevder Lies advokat, John Christian Elden, at Lie ikke ble kontaktet av forlag, redaktør eller forfatter før utgivelsen av boka fant sted.

I Northugs biografi kommenterer han for første gang forholdet til Aylar Lie og ryktene om at hun tok abort.

– Jeg hadde møtt Aylar noen ganger siden festen etter VM, og det dukka opp en del oppslag i avisene om at vi var et par. Hun stilte opp i Det Nye og fortalte at hun hadde tatt abort. Men journalisten hadde skrevet det på en måte hvor man ikke skjønte om det var NN eller jeg som var faren. Det skal journalisten ha for. Det var et finurlig grep. Jeg ville aldri i livet sladra om hvem som var faren, selvfølgelig. Aldri. Men jeg kan si såpass som at det ikke var meg, skriver Northug i boken ført til pennen av Jonas Forsang.

Aylar Lie mener at boka er en krenkelse av privatlivets fred.

 «En omtale av en annen persons mest intime og private sfære uten å høre med den omtalte, er på godt norsk hinsides. I juridisk forstand er det en krenkelse av privatlivets fred i tillegg til en god gammeldags injurie» skriver Elden i brevet.

Forlaget hevder på sin side at de har vært i dialog med Aylar Lie.

– Vi er svært overrasket over dette brevet. Vi var i kontakt med Aylar Lie 11. oktober der hun fikk tilsendt de delene som omhandler henne. Hun stilte seg positiv til å lese dette på direktesendt tv hos TV 2. Derfor stiller vi oss undrende 

til at dette kommer nå, sier Magnus Rønningen, forelegger i Pilar forlag, til TV 2. 

Video:  Northug om den kommende boka: – Lagkameratene må skjelve litt til:

Populært