Meny

Henrik Kristoffersen: – Jeg er ikke noe produkt av det norske systemet

Henrik Kristoffersen tok sølv i storslalåm under sist vinters OL i Sør-Korea. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
En ærlig Henrik Kristoffersen er tydelig på at han gikk imot strømmen for å nå verdenstoppen.

– Jeg er ikke noe produkt av det norske systemet. Sånn tror jeg egentlig det er for de fleste som er best i verden. Skal du skille deg ut, må du gjøre noe ingen andre gjør, sier han til Aftenposten.

Alpinisten, som er spesialist på de tekniske disiplinene, storslalåm og slalåm, lader i disse dager opp til en ny sesong. Den 28. oktober innledes sesongen med storslalåm i østerrikske Sölden.

Den kommende vinteren blir VM i svenske Åre i februar det store målet for 24-åringen.

Kristoffersen vant NM allerede som 17-åring i 2012, og året etter debuterte han i VM. I januar 2014 tok han sin første verdenscupseier, og en måned senere tok han bronse i OL. Siden har han vært en av verdens beste kjørere innen slalåm og storslalåm.

Han legger ikke skjul på at han har tatt noen uvanlige valg, i norsk sammenheng, for å nå toppen.

Da jeg var åtte år, trente jeg med dem som var 12–13 år gamle. Jeg trente alltid med dem som var eldre. Da fikk jeg så mye juling. Jeg var alltid dårligst, alltid sist, alltid tregest. At jeg alltid fikk deng, tror jeg har gjort at jeg har jobbet mer for alt hele veien, sier han.

Fikk rettssak-ønske innfridd

Tidligere denne uken ble det kjent at rettssaken mellom Kristoffersen og Norges Skiforbund vil skje etter sesongslutt. Dermed får Kristoffersen sitt ønske innfridd.

Saken er berammet fra 19. til 26. mars.

Henrik Kristoffersen i aksjon under OL i Pyeongchang. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Norges Skiforbund foreslo egentlig å ha rettssaken midt i sesongen, rett før VM, men dette forslaget ble avvist.

Kristoffersen, som har saksøkt Norges Skiforbund, ønsker å inngå en avtale med Red Bull som gir den østerrikske energidrikkprodusenten reklameplass på hjelmen hans. Den plassen har imidlertid Norges Skiforbund allerede solgt til Telenor i en avtale som gjelder samtlige landslagsalpinister.

Kristoffersen mener blant annet å ha rett til egne markedsrettigheter og har blant annet pekt på at landslagskollega Aksel Lund Svindal i sin tid inngikk en tilsvarende avtale med Red Bull. Norges Skiforbund har på sin side vist til at Svindal-avtalen ble inngått i en annen situasjon og derfor ikke er sammenlignbar.

Populært