Komet-Krüger med nye våpen på lager

Simen Hegstad Krüger rapporteres i bra slag en drøy måned før skisesongen starter. Her fra samlingen i Molde tidligere i oktober. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.
Simen Hegstad Krüger rapporteres i bra slag en drøy måned før skisesongen starter. Her fra samlingen i Molde tidligere i oktober. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Simen Hegstad slo igjennom med et brak da han tok OL-gull i Pyeongchang i sist vinter. 25-åringen har terpet enda mer på avslutninger foran denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv etter et håpløst fall helt i starten på skiathlomdistansen i Sør-Korea reiste han seg forbilledlig, tok igjen alle sammen og stakk ifra mot slutten som om ingenting var mer naturlig.

Krüger hadde vært god gjennom hele sesongen, men det var likevel ikke han vi trodde skulle ta gullet på diatansen.

Plutselig var han blitt popstjerne. Det skjer noe når du tar OL-gull i langrenn i norsk landslagsdrakt.

- Livet har vært bra. Det var litt spesielt rett i etterkant. Da var det en litt ny tilværelse, men så gikk ting litt etter hvert tilbake til normalen, og det synes jeg er veldig greit. Det har roet seg, og jeg føler at jeg har fått gjort den jobben jeg skulle gjøre i ro og fred. Nå merker jeg at jeg gleder meg stort til å komme i gang med sesongen. Sommeren har vært lang nok, sa Krüger til NTB under den forrige landslagssamlingen i Molde.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stinn

Dit kom Krüger med selvtillit. Han har kort og godt imponert på rulleskiene i lang tid. Han viste seg fram gang etter gang både under Blinkfestivalen og Toppidrettsveka.

- Ja, det har vært bra på rulleski. Så vil jeg ikke legge for mye i det, for det er sommer, folk er i ulik form og rulleski er noe annet enn ski. Men at jeg jeg går bedre på rulleski enn i fjor, det er jeg overbevist om. Jeg satser på at det er et godt tegn, og jeg håper at jeg kan fortsette den trenden når jeg kommer på snø også.

Krüger har imponert noen hver i de siste månedene. Han er blitt et lokomitiv på trening. Flere spår at han blir god når snøen kommer også.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ofte er det slik at går du fra motstanderne på rulleski, så kan du gjøre det med vanlige ski på beina også.

- Rulleski er det nærmeste du kommer ski, så det er godt å gjøre det bra og i hvert fall når du føler at du ikke har gjort noe spesielt for å være i spesielt god form. Jeg føler at jeg har vært i god treningsform. Det er godt at sommeren gir selvtillit og trygghet mot det som kommer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen helomvending

- Hva slags prioriteringer har du gjort i treningsarbeidet sammenlignet med sist sesong?

- Jeg har bygd videre på det jeg har gjort tidligere år. Det er ikke snakk om noen helomvendinger. Jeg følger en langsiktig plan der målet er å ha litt progresjon i treningen for hvert år. Jeg har lagt på en liten stein også i år. Det er blitt litt mer mengde uten at det er noen voldsomme endringer. Jeg håper at jeg skal bli litt bedre i avslutninger og den biten der. Det har jeg jobbet litt mot, å klare å avgjøre renn til min fordel.

Oslo-gutten forteller at han ofte har vært med i finaler i verdenscupen, men at ofte har det vært andre som har vært sterkere enn ham i avslutningene.

- Jeg må finne de områdene der jeg er sterkest i den gruppe jeg er i, og om det handler om å gå med tre, to eller én kilometer igjen, eller en langspurt. Det ga en veldig selvtillit det jeg gjorde i OL der jeg turde å gå i fra. Du må tørre å ha troen på at det kan gå i tillegg, sa 25-åringen.