Krüger høyttenker om Tour-planene

Artikkelen fortsetter under annonsen

For to år siden markerte han seg i Tour de Ski. I fjor sto han over. I år kan det bli et nytt Tour de Ski for sist sesongs OL-vinner Simen Hegstad Krüger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Krüger har tenkt en del, men ennå ikke bestemt seg for hvordan årets konkurranseplan blir seende ut.

– Jeg har tenkt uten å ha konkludert. Jeg er glad i gå skirenn, og så må jeg legge opp en plan som gjør at jeg kan prestere i de rennene jeg går og forhåpentlig være best i VM. Da må jeg se det litt an, sa 25-åringen da NTB møtte ham og de øvrige landslagskollegene under samlingen i Molde tidligere i oktober.

Der virket Krüger solid og sterk. Han har en sterk sesong på rulleski bak seg og har vært fast inventar på pallen i de rennene han har stilt opp i.

– Jeg har lyst til å gå det meste fra start, og så må jeg ta en vurdering når det nærmer seg om det blir Tour de Ski eller ikke. Jeg utelukker absolutt ikke Tour de Ski. Mye avhenger av hvordan man ligger an med tanke på VM-krav og hvordan ting kjennes ut. Det valget blir ikke tatt før det er gått noen verdenscuphelger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Topp

Krüger opplevde at det ble en ny verden med OL-gullet på skiathlon i Pyeongchang sist vinter. Det ble mektige greier og et voldsomt punktum der alt gikk på skinner fra dag 1 av konkurransesesongen.

Opplegget denne sesongen blir ikke veldig annerledes enn sist sesong.

– Jeg har ofte vært i bra slag fra start uten å ha lagt opp til en formtopp. I fjor var det viktig å ta en pause rundt jul. Det hadde gått litt bedre enn ventet, og jeg trengte å roe meg ned. Da fikk jeg en fin formstigning inn mot OL-perioden, og det toppet seg i OL. Mine dårligste renn gikk jeg i etterkant av OL. Da var jeg nok litt ferdig mentalt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Akkurat dét er det ikke så vanskelig å skjønne. Det skjer noe både med deg selv og omgivelsene når du plutselig kan kalle deg olympisk mester i Norges nasjonalidrett.

Ny trener

Simen Hegstad Krüger trives i regimet under den nye hovedtreneren Eirik Myhr Nossum. Det er en kar han kjenner godt fra før.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg kjenner godt Nossum fra tiden i Lyn. Jeg har kjent ham lenge, og jeg synes at han gjorde en veldig god jobb som assistenttrener sist år, og i tillegg har han hatt litt ansvar for oss Oslo-løpere. Jeg følte at det var trygt å ha med ham videre. Da visste du hva du fikk. Det er ingen store endringer i treningsfilosofi. Det er mye av det samme vi har gjort i mange, mange år. Jeg synes absolutt at han har tatt rollen sin bra, og han er godt likt i gruppa, sier Krüger.