Sveriges OL-komité nekter å gi opp 2026-lekene

De svenske OL-forkjemperne håper fortsatt, men blir avfeid av politikerne i Stockholm.
Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB scanpix
De svenske OL-forkjemperne håper fortsatt, men blir avfeid av politikerne i Stockholm. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sveriges olympiske komité (SOK) nekter å ta et nei for et nei og ber om dialog mot politikerne i Stockholm.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Drømmen om et vinter-OL på svensk jord i 2026 er åpenbart ikke over for SOK og leder Mats Årjes, som onsdag ettermiddag holdt pressekonferanse ved Stockholm stadion.

– Vi synes at dette er en unik mulighet for Sverige, som første land med de nye forutsetningene der man kan spre konkurransene både i ulike deler av landet men også til for eksempel Latvia.

– Disse forutsetningene passer Sverige som hånd i hanske, hevdet Årjes.

Avvisningen fra bypolitikerne i Stockholm kom umiddelbart. Idrettsbyråd Karin Ernlund fra Centerpartiet sier at OL-døren ble stengt for halvannet år siden.

– Det har ikke pågått noe arbeid med dette spørsmålet i Stockholm by på ett og et halvt år, så det finnes ikke noe underlagsmateriale for oss å ta stilling til. Nå har tiden løpt fra oss, og vi kan ikke se noen muligheter for å få fram et forslag som er seriøst nok til at vi kan gjøre en ordentlig vurdering, sier Ernlund til nyhetsbyrået TT.