Tysk tap «hylles» som vendepunkt

Tysklands landslagstrener Joachim Löw fikk en del ting å glede seg over mot Frankrike. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Tysklands landslagstrener Joachim Löw fikk en del ting å glede seg over mot Frankrike. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det tyske fotballandslaget nærmer seg et pinlig nedrykk fra øverste nivå i nasjonsligaen, men tapet for Frankrike tirsdag omtales likevel som et vendepunkt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Joachim Löws posisjon som tysk landslagssjef har vært et hett tema i hjemlandet den siste tiden. Sommerens pinlige VM-exit er blitt fulgt opp av nye svake prestasjoner og resultater.

Tirsdag ble det nytt tap. Riktig nok så det lenge lyst ut på Stade de France etter ledermålet til Real Madrid-stjernen Toni Kroos, men to scoringer av Antoine Griezmann snudde kampen til fransk 2-1-seier.

Dagen derpå ventet det uansett ikke mer Löw-kritikk i tyske medier. Kampen i Paris omtales i stedet som et lite vendepunkt.

«Det beste tapet i hele år», skriver storavisen Bild og konkluderer med at oppgjøret var «et skritt framover».

Landslagssjef Löw har vist liten vilje til å gjøre endringer på det tyske laget etter sommerens VM-sluttspill, men tirsdag kom det noen grep. Ungguttene Thilo Kehrer, Nico Schulz og Serge Gnabry fikk alle sjansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi kan ikke være skuffet over denne forestillingen. Vi var like gode som verdensmesterne, sa Löw etter kampen.

– Jeg ser på framtiden med mye optimisme, basert på det jeg så i dag, tilføyde han.

Fotballmagasinet Kicker omtaler kampen som «et signal om håp om en bedre framtid».

Med den franske snuoperasjonen ligger Tyskland helt sist i sin gruppe i nasjonsligaens A-divisjon. De står med ett fattig poeng etter tre av fire kamper. Frankrike topper med sju poeng, mens Nederland har tre etter to spilte oppgjør.

Det betyr at tyskerne ikke har skjebnen i egne hender før hjemmemøtet med nederlenderne i november. Det kan gå mot nedrykk til B-divisjonen for den stolte fotballnasjonen.