Ruud kjempet i land seieren mot lavere ranket colombianer

Casper Ruud slet en stund må få taket på Alejandro Gonzalez, men gikk til slutt videre i challengerturneringen i Calgary tirsdag. Foto: Lars Eide / NTB scanpix
Casper Ruud slet en stund må få taket på Alejandro Gonzalez, men gikk til slutt videre i challengerturneringen i Calgary tirsdag. Foto: Lars Eide / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Casper Ruud (19) måtte virkelig slite for seireren over colombianske Alejandro Gonzales i 1. runde av challengerturneringen i Calgary tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble 3-6, 7-5, 7-6 (7-3) i tenniskampen. Dermed har Ruud muligheten til å gjenta bedriften fra Fairfield i forrige uke. Der endte det med tap i semifinalen, og det hjalp Ruud til å rykke opp ti hakk til 127.-plassen på ATP-rankingen.

Med sine 29 år viste Gonzalez seg å være en svært rutinert spiller. Han er likevel bare rangert som nummer 347 i verden.

Spillerne holdt sine server fram til 3-3. Da fikk Ruud for første gang to breakballer. Han klarte derimot ikke utnytte dem.

I stedet for brøt Gonzalez nordmannens serve til 5-3 og servet hjem første settet til 6-3. Ruud var tydelig irritert på seg selv og mistet taket på spillet sitt helt.

Den norske unggutten fortsatt å gjøre en del feil, og Gonzalez tok vare på sjansen da han fikk mulighet til å bryte til 2-1 i det andre settet. Ruud hevet seg og brøt tilbake direkte til 2-2.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På stillingen 6-5 i Ruuds favør i det andre settet hadde han første tre breakmuligheter til å ha hjem settet, men misbrukte alle tre. Han fikk to muligheter til og brukte sin femte sjanse til å utligne til 1-1 i sett.

Det tredje settet gikk til tiebreak, og nordmannen viste seg der å være den som ville mest. Feilene han gjorde i starten av kampen var luket vekk, og han kunne til slutt ta hjem avansementet etter 7-3 i tiebreaket.