Lagerbäck skrøt av laget og forsvarte King

Lars Lagerbäck gir instrukser til Tarik Elyounoussi under nasjonsligakampen mot Bulgaria tirsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Lars Lagerbäck gir instrukser til Tarik Elyounoussi under nasjonsligakampen mot Bulgaria tirsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lars Lagerbäck utropte første omgang mot Bulgaria til det beste Norge har gjort under hans ledelse. Han forsvarte Joshua King etter kjempemissen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Totalt sett gjorde vi en fantastisk god kamp. Det eneste negative var at vi ikke utnyttet målsjansene bedre. Bevegelsene uten ball var fantastiske, og det vil bli gøy å se det om igjen. Samspillet mellom sidebackene og kantene var også akkurat slik vi har jobbet med å få til, sa han.

– Forsvarsmessig var det klokkerent igjen, som det har vært tidligere i år. Det vil være vanskelig å prestere særlig bedre enn vi gjorde i første omgang, bortsett fra at vi burde scoret mer. Det er definitivt det beste laget har gjort i min tid.

King burde ha ordnet tomålsmarginen som ville sendt Norge foran Bulgaria på innbyrdes oppgjør, men misset på åpent mål i sluttminuttene. Lagerbäck kritiserer ham ikke.

– Sammen med Ole (Selnæs) er Josh den spilleren som har utviklet seg mest siden jeg kom hit. Han jobber knallhardt, og da han fikk den sjansen hadde han ganske mye melkesyre i musklene. Han får sjansen til å få proppen ut, som vi sier i Sverige, til kampene i november, sa Lagerbäck.

Kjedelig å se

Han likte ikke den tøffe behandlingen Bulgaria ga King gjennom hele kampen. Det kostet gjestene fire gule kort.

– Det er kjedelig å se at de går så konsekvent mot en spiller, men det er som fjerdedommeren sa, at de kan ikke gjøre annet enn å gi gult så lenge det ikke er så ille at det kvalifiserer til rødt, sa Lagerbäck, som ikke tror det var bulgarernes plan å skade King.

– De ble nok heller frustrerte fordi vi spilte så bra, og kom litt sent inn i situasjonene.

Det ble to 1-0-seirer i de to hjemmekampene på oktobersamlingen. Mot Slovenia slet Norge før pause, men tok seg opp etter. Tirsdag var det omvendt.

– Det er rart med det når man leder 1-0. Ubevisst kan det smyge seg inn litt forsiktighet. Det har hendt bedre lag enn Norge, sa han.

– Selv om det ikke er mange lag som er bedre om vi fortsetter slik.

Fort Ullevaal

Norge har for første gang vunnet sju hjemmekamper på rad, og landslaget er ubeseiret i de ni Ullevaal-kampene siden Lagerbäck ble sjef (ti om man regner den siste under Per-Mathias Høgmo).

– Ullevaal begynner å ligne et fort når vi ser på resultatrekken. Det er en trigger som spillerne bruker før de går ut, sa Lagerbäck, som i november tar med seg laget til Slovenia og Kypros for å kjempe om gruppeseieren.

– Nå må vi prøve å få det til borte også.

Landslagssjefen ble spurt hva han synes om at TV 2 igjen kunne melde om lagoppstillingen mange timer før den skulle offentliggjøres.

– Det er litt synd at det kommer ut, men jeg vil ikke gjøre noen stor sak av det. Det er ingen «big deal» utover at det kan skape en viss irritasjon internt i gruppa, sa han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært