Riise ønsker seg mesterligareprise

LSK-trener Hege Riise rekker ikke hvile på laurbærene om dagen. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
LSK-trener Hege Riise rekker ikke hvile på laurbærene om dagen. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Hege Riise mener forutsetningene ligger til rette for at LSK Kvinner tar et viktig skritt mot en historisk mesterligakvartfinale i fotball onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brøndby er motstander i åttedelsfinalen. Den første av to kamper spilles onsdag. LSK åpner med hjemmekamp på Jessheim.

For ett år siden sendte Norges beste kvinnelag nettopp Brøndby ut av mesterligaen i 16-delsfinalene. Da måtte riktignok Riises mannskap nøye seg med 0–0 hjemme, før avansementet ble sikret med en råsterk 3-1-seier på bortebane i København.

Onsdag står en kvartfinalebillett på spill. Forbi åttedelsfinalene har LSK aldri tidligere kommet i mesterligasammenheng. Trener Riise innrømmer at forutsetningene aldri tidligere har ligget til rette på samme måte som nå.

– Det har vel for så vidt ikke det. Det var en grunn til at vi var fornøyde med trekningen. Dette er et lag vi har mulighet til å slå, sier hun til NTB.

I forrige sesongs åttedelsfinale var Manchester City motstander. Det endte med 1-7-tap over to kamper.

Mål: Holde nullen

Foran onsdagens hjemmekamp er suksesstrener Riise klar på at nøkkelen igjen ligger i det defensive.

– Jeg er fornøyd hvis vi ikke slipper inn mål og gjør en solid defensiv prestasjon, sier hun til NTB – og utdyper:

– Det handler om å klare og være sterke bakover. Det er sjelden vi går av banen uten å score mål. Det er en trygghet vi har skapt.

En mulig kvartfinalebillett kaller Riise «en skikkelig milepæl for retningen vi jobber etter».

– Målet er å komme nærmere de beste ut fra våre forutsetninger. Det handler om å gjøre små grep uten at det nødvendigvis skal koste masse penger, sier fotballegenden.

Cupsuksess

Til onsdagens kamp kommer LSK-kvinnene med en tøff cupsemifinale i beina. Finalebilletten ble ikke sikret før etter 120 minutter med påfølgende straffesparkkonkurranse mot Røa lørdag.

Underveis i kampen hadde de gule og svarte, som for lengst har sikret seg et nytt seriegull, snudd 0-3 til 3-3. Trener Riise er spent på hvilken innvirkning den utmattende cupkampen får på onsdagens mesterligaoppgave.

– Vi merker helt sikkert cupkampen til å begynne med, men jeg håper vi løper det fort av oss. Vi har trent så bra i hele år med alle spillerne, og har hatt veldig få skader. Vi skal være fysisk rustet til dette, sier hun.

Spillerne har fått klar beskjed om å ikke ta lett på oppgaven.

– Det blir en vanskelig kamp. Det er et godt lag vi møter med lange tradisjoner. Brøndby er det klart beste laget i Danmark sammen med Fortuna. En av toppklubbene i Norden, sier Riise.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært