Northug trosset pappas råd om omstridt avtale

Petter Northug forteller om den omstridte energidrikkavtalen i sin nye bok. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Petter Northug forteller om den omstridte energidrikkavtalen i sin nye bok. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Da striden rundt Petter Northugs energidrikkavtale raste som verst, fikk han beskjed av pappa John om å kutte avtalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i kjølvannet av VM i Liberec i 2009 at Northug ble interessant for energidrikkgiganten Red Bull. I sin nye bok «Min historie» setter langrennsstjernen ord på egne tanker rundt bruduljene avtalen skapte.

Skiforbundets sponsorer var i harnisk da nyheten om avtalen ble kjent, og forbundet forsøkte å forhindre Northug i å inngå avtalen med den østerrikske energidrikkprodusenten.

En rekke idrettstopper engasjerte seg i saken, blant dem daværende idrettspresident Tove Paule og næringslivstoppen Kjell Inge Røkke. Begge var kritiske til Northugs valg.

Melk eller ull

Alpinisten Aksel Lund Svindal hadde på sin side en lignende avtale, men Northug hevder det brøt med bildet av norsk langrenn at han fikk det samme.

«Som langrennsløper skulle du bli sponsa av produkter som besto av enten melk eller ull. Du skulle kjøre folkevogn med klistremerke fra den lokale sparebanken», sier langrennsstjernen i boka.

Da det blåste som verst rundt avtalen i forkant av åpningsrennene på Beitostølen i 2009, ble belastningen i største laget også for mamma og pappa Northug.

I boka forteller Northug at moren May reiste hjem fordi «hun syntes det ble for ubehagelig».

«Og kvelden før rennet, husker jeg at pappa stoppet meg utenfor Peppes. Jeg så på ham at han var sliten. Du må kutte avtalen, sa han», beskriver langrennsstjernen.

Rikket seg ikke

Tross anmodningen sto Northug på sitt.

«Får jeg ikke gjøre avtalen, er motivasjonen borte, sa jeg. Det var sånn jeg følte det. Jeg ville ikke bøye meg for argumenter som ikke hang på greip», heter det i boka.

Northug beskriver videre seg selv som en ny type langrennsløper skiledelsen ikke visste hvordan de skulle håndtere.

Med til historien hører det at Northug og Skiforbundet til slutt ble enige om den omstridte avtalen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært