Publikum svikter det svenske landslaget

Når Sverige tar imot Slovakia til privatlandskamp tirsdag går det mot det laveste publikumsantallet noensinne på Friends arena.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En landskamp uten nerve en tirsdagskveld i oktober er ikke den store publikumsmagneten for det svenske landslaget i fotball. Når Slovakia kommer på besøk styres det, ifølge TT, mot det laveste publikumsantallet på siden stadionet ble bygget for seks år siden.

Drøye 10.000 billetter er solgt, skriver Aftonbladet. Dermed går det mot enda færre publikummere enn mot Norge i 2013. Den gang var det 13.438 som så Sverige vinne 4-2, det laveste antall tilskuere på stadion så langt.

– Vi spiller klokken 20.45 på en hverdag og det er vanskelig for familier å komme seg hit, sier landslagskaptein Andreas Granqvist, som lar seg irritere over at kampen går så sent på kvelden.

– En treningskamp mot Slovakia etter en konkurransekamp mot Russland (0-0 i nasjonsligaen) spiller inn. Men jeg er mest irritert på kamptidspunktet, men det er ikke vi som bestemmer den. Hadde vi spilt klokken 19 hadde det antakeligvis kommet noen tusen til.

Publikumsrekorden for det svenske landslaget er 50.022. Den ble satt i VM-kvalifiseringen mot Luxembourg 7. oktober i fjor (8-0).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært