Landslagskapteinen trives på kanten av stupet

Stefan Johansen liker at nasjonsligaen gir Norge vinn-eller-forsvinn-kamper på rekke og rad. Han trives også godt med kantrollen han har fått under Lars Lagerbäck. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Stefan Johansen liker at nasjonsligaen gir Norge vinn-eller-forsvinn-kamper på rekke og rad. Han trives også godt med kantrollen han har fått under Lars Lagerbäck. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tirsdag spiller Norges landslag i fotball den første av det som kan bli tre vinn-eller-forsvinn-kamper på rad. Endelig er det viktige kamper igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er gøy, og det var sikkert noe av meningen med Nations League, at vi i stedet for x antall flere treningskamper får litt konkurranse inn i det. Det stortrives vi med, sier lagkaptein Stefan Johansen til NTB før «gruppefinalen» mot Bulgaria.

– Vi har satt oss selv i en OK posisjon. Tapet i Bulgaria var selvfølgelig surt, for vi føler at vi burde vunnet den matchen. Nå kommer de hit, hvor vi er ubeseiret, og vi er veldig lystne på å revansjere det tapet.

Fulham-proffen trives ikke bare på kanten av stupet. Han har etter hvert fått riktig godt tak på kantrollen Lars Lagerbäck har tildelt ham.

– Som Lars har sagt til meg, vet han at jeg ikke er en utpreget kanttype, men slik vi spiller har jeg en litt friere rolle, der jeg både kan komme inn i banen og gå ned for å hente ballen. Selvfølgelig skal jeg skape relasjoner, som jeg har gjort med Omar (Elabdellaoui) i det siste, og holde meg til spillesystemet, men rollen er litt hva du gjør den til selv, sier han.

Lettere nå

– Hvis sjefen sjøl sier du har frihet til å gjøre det du er bra på, gjelder det å utnytte det. Det er det jeg prøver å gjøre.

Lagerbäcks forgjenger Per-Mathias Høgmo var også glad i såkalte «innoverkanter», og også han sendte lagkapteinen ut på høyre kant. Men Per Ciljan Skjelbred fant seg aldri like godt til rette i rollen som Stefan Johansen later til å ha gjort.

– Under Per-Mathias prøvde vi å spille litt annerledes fotball, og laget fungerte vel ikke helt som det skulle. Det er vanskelig å utmerke seg i et lag som ikke fungerer optimalt, og det gikk nok ut over Per Ciljan, mener Johansen.

– Nå er det et landslag som fungerer veldig bra, synes jeg, og da blir det lettere å utvikle og få fram spillstyrkene sine.

Tøffe krav

Vinner ikke Norge tirsdag kveld, er kampen om gruppeseier langt på vei tapt. Med minst tomålsseier går det norske laget til novemberkampene som gruppeleder, men kan likevel bli nødt til å vinne begge bortekampene som gjenstår for å beholde førsteplassen.

– Vi sa før denne samlingen at det er seks poeng som gjelder, og får vi det så har vi OK kontroll på gruppa. Jeg er nemlig langt fra sikker på at Bulgaria greier å slå både Kypros og Slovenia i november, sier Johansen til NTB.

Skulle Norge tape på Ullevaal, kan Bulgaria være gruppevinner allerede tirsdag kveld.

– Det skal ikke skje. Vi skal utpå der og vinne matchen, det er vi soleklare på. De hadde bare en sjanse mot oss og scoret på den, og de var effektive også mot Slovenia og Kypros. Bulgaria er et lag i flytsonen, men det er opp til oss å snu det.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært