Skal straffe Bulgaria med kulde og hete

Tarik Elyounoussi i aksjon i lørdagens hjemmeseier mot Slovenia. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Tarik Elyounoussi i aksjon i lørdagens hjemmeseier mot Slovenia. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bulgarias landslagssjef avviser beskyldningene som «idioti», men de norske står sammen mot tjuvtriks og kynisme før tirsdagens skjebnekamp i nasjonsligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Først og fremst skal vi ikke være med på skuespillet Bulgaria sto for sist. Vi må ikke bli distrahert om bulgarerne legger seg ned veldig lett. I stedet må vi holde en fin tone med dommeren, sier Tarik Elyounoussi, som så kampen i Bulgaria fra benken.

Hans fetter Mohamed, som spilte kampen i Sofia, håper dommeren tirsdag slår ned på bulgarske tjuvtriks tidlig.

– Jeg håper dommeren klarer å se gjennom alt skuespillet, noe han andre hadde litt vanskelig for. Og selv må vi bruke energien på annet, og heller sette i gang spillet tidlig enn å snakke med dommeren eller motspillere, sier «Moi» til NTB.

Frustrert

Lars Lagerbäck ble så frustrert over bulgarsk uthaling av tiden i Sofia at han tok til orde for effektiv spilletid i fotball. Han var skuffet over at egne spillere lot seg stresse av de bulgarske triksene og ikke holdt hodet kaldt.

– Vi har allerede gått gjennom det, men vi vil gjøre det igjen. Det er ikke kritikk av bulgarerne, som er smarte og gjør det dommeren tillater, men jeg vil vise spillerne klipp fra bortekampen som en påminnelse, sier han.

Håvard Nordtveit, som ble utvist for to gule kort etter bulgarske provokasjoner og simulering, trenger ingen påminnelse.

– Nei, men det er greit om han viser klippene. Det gjør oss bare enda mer hete før kampen på Ullevaal, sier han til NTB.

– Det blir en stor nøkkel å holde hodene kalde, sier derimot Ole Selnæs, som var matchvinner mot Slovenia lørdag.

– Like ille

Bulgarias landslagssjef Petar Hubtsjev, i sin tid libero på laget som var i VM-semifinale i 1994, hevder overfor TV 2 at Lagerbäcks beskyldninger om uthaling av tid er «idiotiske».

– Når man snakker om å drøye tiden, så var ikke Norge noe bedre. Alle innkastene deres ble tatt av midtstopperen (Nordtveit), som måtte tørke ballen først. Om man kalkulerer all tiden som gikk bort så var nok Norge verst, hevder han.

Et bulgarsk våpen Norge ikke kan beklage seg over er høyreback Strahil Popov. Han sto bak innlegget som ga scoring mot Norge og begge som vendte 0-1 til 2-1 mot Kypros i helgen.

– Vi har snakket om ham. Han har gjort det bra i nasjonsligaen og er en mann vi må prøve å stoppe. Det blir en jobb for venstrekanten og venstrebacken, sier Moi.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært