Sterling-dobbel i engelsk drømmekamp

Englands Raheem Sterling (høyre) feirer scoring mot Spania. Foto: Miguel Morenatti / AP / NTB scanpix
Englands Raheem Sterling (høyre) feirer scoring mot Spania. Foto: Miguel Morenatti / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Raheem Sterling scoret sine første landslagsmål på tre år da England sjokkerte Spania i Sevilla. Engelskmennene vant 3-2 i nasjonsligaen mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sterlings scoringstørke på landslaget ble heftig diskutert før tirsdagens storoppgjør i nasjonsligaen. Manchester City-stjernen slo kraftig tilbake mot kritikerne.

Kanten åpnet scoringsrekka etter 16 minutter da han fikk en pasning fra Marcus Rashford og banket ballen opp i hjørnet alene med Spanias målvakt – og Rashfords lagkamerat i Manchester United – David de Gea. Der var det kaptein Harry Kane som var servitør to ganger på rad: Først i 29. minutt, da Rashford satte 2-0-målet og deretter i det 38. minutt, da Sterling noterte seg 3-0-scoringen.

– Det var herlig. Spania er kanskje et av de lagene i verden i best form. Vi visste vi kunne slå dem. Vi angrep fra start. Den andre halvdelen var vanskelig, men vi forsvarte bra og sto imot presset, sier Kane til Sky News etter kampen.

Stødig

Forrige gang Sterling scoret var i oktober 2015 mot Estland. Det er 1.102 dager siden.

Rashford misbrukte sjanse på sjanse i 0-0-kampen mot Kroatia for tre dager siden, men var nølte ikke da han ble sendt gjennom av Kane etter halvtimen.

Mens tilskuerne møtte britenes nasjonalsang med pipekonsert før kampen, var det de spanske spillerne som fikk pipekonserten da de gikk av feltet til pause.

Det så ikke ut til å ha motivert dem i begynnelsen av andre omgang, og Sterling var nære å få en straffe da Johnny Otto tråkket ham ned i feltet, men dommer vinket spillet videre.

Første touch

Etter 57 minutters spill sendte Luis Enrique innbytter Paco Alcácer på banen for snu det. Dortmund-spissen er i eventyrlig målform og var nådeløs da han fikk gå opp alene på en corner umiddelbart etter å ha entret banen. Spissen reduserte til 1–3 med sitt første touch på ballen.

England virket litt rystet etter scoringen, og fem minutter senere holdt keeper Jordan Pickford på å virkelig rote det til. Everton-målvakten klarte ikke få kontroll på et tilbakespill og mistet ballen til Rodrigo Moreno. Pickford klarte likevel å avverge en scoring, og mens Spania-spillerne mente keeperen holdt for mye i spissen, blåste dommer kun hjørnespark, til heftige protester fra hjemmelaget.

Målrekord

Sergio Ramos reduserte til 2–3 med et kontant hodestøt sju minutter på overtid, men det var for sent.

Englands drømmeomgang var første gang Spania slapp inn tre mål i en tellende kamp.

– Vi må innrømme at vi spilte veldig dårlig den første halvdelen. Vi gjorde en rekke individuelle feil, sier den spanske treneren ifølge nyhetsbyrået AP og legger til:

– Vi har en måned til å lade batteriene og for så å vinne i Zagreb.

Dette var også første gang Sterling scoret to mål i samme landslagskamp. Kane har heller ikke slått to målgivende pasninger i løpet av 90 minutter for England.

Gruppe 4 i nasjonsligaens A-divisjon ledes av Spania, som har seks poeng på tre kamper etter å ha slått England 2–1 på bortebane. Forrige måned slo spanjolene VM-finalist Kroatia hele 6–0. England har fire poeng, mens Kroatia har det ene fra 0-0-kampen mot England. Kroatia har bare to kamper spilt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært