Shorts-baluba før ny Carlsen-remis: – Han ble nok litt distrahert

Magnus Carlsen ankommer mandagens sjakkparti iført dress. Det har vært stor oppmerksomhet rundt Carlsens opptreden i shorts tidligere i europacupen, som går i Hellas. Foto: Jack Nilssen / NTB scanpix
Magnus Carlsen ankommer mandagens sjakkparti iført dress. Det har vært stor oppmerksomhet rundt Carlsens opptreden i shorts tidligere i europacupen, som går i Hellas. Foto: Jack Nilssen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Magnus Carlsen ble tvunget til å bytte ut shortsen med langbukse før sitt remisparti i europacupen mandag. Sjakkessets posisjon som verdensener lever farlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Carlsen fikk ingen god oppladning før møtet med tyske Alexander Donchenko. Han fikk påpakning om å kle seg i pent tøy. De siste dagene har den norske verdensmesteren stilt opp for Vålerenga i klubbturneringen iført t-skjorte og shorts. Arrangøren har slitt med høye temperaturer og dårlig luftkvalitet i de greske lokalene i Halkidiki.

Debatten om hvorvidt Carlsens antrekk er lovlig, har rullet og gått i sosiale medier. Sjakkmiljøet er på ingen måte samstemte. Mandag toppet det seg.

– I dag ble det full baluba. De ville at Magnus skulle gå over til langbukser. Jeg ble kalt inn til møte med visepresidenten i ECU (Det europeiske sjakkforbundet), og der ble det lovet bedre temperaturer og luftforhold, sier Vålerengas lagleder Dag Danielsen til NTB på telefon fra Hellas.

– Dette har vært en sak på Twitter, og i dag var det noen som ville stramme inn og fortolke regelverket. Jeg mener det er helt meningsløst, og jeg synes ECU håndterte det veldig dårlig, sier han videre.

Tåler ikke tap

Carlsen hadde gode seiersmuligheter, men måtte til slutt nøye seg med remis for annen dag på rad. Dermed er 27-åringens luke til Fabiano Caruana på toppen av verdensrankingen nede på 4,3 poeng. Carlsen taper rankingpoeng hver gang han ikke vinner.

Et tap i løpet av de siste dagene av klubbturneringen i Hellas, vil vippe Carlsen ned fra tronen han har sittet på i sju strake år.

– Selv om Magnus tok det på en fin og sporty måte, ble han nok litt distrahert av trøbbelet i forkant av partiet, mener Danielsen.

Carlsen har spilt tre partier for Vålerenga så langt i sjakkens «Champions League». Han innledet turneringen med en kontrollert seier lørdag. Da tjente han to poeng og økte avstanden til Caruana, men de forsvant og vel så det med to remis på rad.

Den siste tiden har amerikanske Caruana vært uhyggelig nær å rappe førsteplassen på verdensrankingen. Carlsen må holde koken oppe og unngå feilskjær i dagene som kommer hvis han fortsatt skal være verdensener når VM starter i London neste måned. Den duellen er mot nettopp Caruana.

Medaljekamp

Vålerenga vant mandagens kamp mot tyske Aachen 5-1. Det er Oslo-klubbens hittil klareste seier i europacupen.

Tidligere juniorverdensmester Aryan Tari, Johan-Sebastian Christiansen, Kjetil A. Lie og russiske Jevgenij Romanov vant sine partier, mens Carlsen og svenske Nils Grandelius spilte remis.

Carlsen og co. sto med to seirer og en uavgjort før mandagens oppgjør. Med en tredje seier er Vålerenga fortsatt med i det ypperste tetsjiktet for fullt. Det er spilt fire av sju runder, og turneringen avsluttes torsdag.

– Mulighetene for medalje er styrket. Sjansene for det bare øker, sier Danielsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært