Kristoffersen-rettssaken går etter sesongen

Henrik Kristoffersens rettssak i Oslo tingrett blir i mars neste år. Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB scanpix
Henrik Kristoffersens rettssak i Oslo tingrett blir i mars neste år. Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Henrik Kristoffersen får innfridd ønsket om å ha rettssaken i striden med Norges Skiforbund etter sesongslutt. Saken går i Oslo tingrett i mars neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det fremkommer i et brev sendt fra tingrettsdommer Kari Lunde til partene i konflikten, som Aftenposten har fått tilgang til.

«Retten anser at hensynet til Kristoffersen tilsier at hovedforhandlingen berammes etter alpinsesongens avslutning», heter det i beslutningen.

Saken er berammet fra 19. til 26. mars.

Norges Skiforbund foreslo egentlig å ha rettssaken mot Kristoffersen midt i sesongen i slutten av januar, rett før VM, men dette forslaget ble avvist.

– Det hadde ikke vært det beste, sier far og manager Lars Kristoffersen til Aftenposten.

– Det har vært dialog rundt ulike datoer. Det viktige nå er at vi har fått en dato, som er etter verdenscupavslutningen, og det synes vi er ryddig, sier kommunikasjonssjef Espen Graff i Norges Skiforbund til avisen.

Les også: Henrik Kristoffersen: – Siste gang jeg bor i utøverlandsbyen

Debatt

Debatten om private sponsorer har vært et hett tema i Alpin-Norge. Kristoffersen har ønsket å inngå en tilsvarende avtale som Aksel Lund Svindal inngikk med Red Bull i 2010, men har blitt nektet av skiforbundet.

Svindal inngikk sin avtale i 2010 da andre regler gjaldt og har fått følgelig lov til å bruke logoen inntil denne sesongen. Veteranen måtte droppe hjelmavtalen da skiforbundet forlenget med hovedsponsoren Telenor ut 2022.

Kristoffersen har saksøkt Norges Skiforbund. For øyeblikket er striden til behandling i EFTA-domstolen, som skal avgi en rådgivende uttalelse om tolkningen av EØS-avtalen. Deretter kommer saken opp i det norske rettssystemet.

Les også: Kristoffersen: – Vi tar slalåm til et nytt nivå

Får stor betydning

EFTA-domstolen er øverste autoritet i saker om omhandler tolkning av EØS-avtalen. Domstolens rådgivende uttalelser er ikke rettslig bindende, men de tillegges vesentlig vekt i norsk rettspraksis.

Uttalelsen vil dermed ha stor generell betydning for idrettsutøvere og deres mulighet til å fremme private sponsorer i konkurranse for landslaget.

I 2016 ba Kristoffersen om å kjøre med Red Bulls logo på hjelmen i påvente av en rettskraftig dom, men fikk ikke medhold av Oslo tingrett.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært