Bolt forbannet over dopingtest

Usain Bolt ble oppsøkt av dopingjegerne. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Usain Bolt ble oppsøkt av dopingjegerne. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den abdiserte friidrettskongen Usain Bolt er oppgitt over at han mandag ble oppsøkt av dopingjegere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bolt forsøker i disse dager å spille seg til kontrakt med den australske fotballklubben Central Coast Mariners, men har så langt ikke fått noe tilbud.

Likevel ble han mandag bedt om å avlegge både urin- og blodprøve av dopingjegerne.

– Så folkens, jeg har lagt opp som friidrettsutøver og er fortsatt ingen fotballspiller, men se på dette, sa Bolt i en video publisert på Instagram.

I videoen viser han fram bekreftelsen på at han har vært til dopingkontroll. Den er tilsynelatende utstedt av Australias Fotballforbund.

– Hvordan i all verden blir jeg tatt inn til dopingkontroll i dag? Jeg er jo ikke engang en profesjonell fotballspiller ennå. Seriøst, sier en tydelig oppgitt Bolt.

– Jeg spurte kvinnen «hvorfor må jeg testes så lenge jeg ikke har signert for noen klubb ennå?", og hun svarte at hun var blitt fortalt at jeg var en toppidrettsutøver og dermed måtte testes. OK, da så, fortsetter han.

Til tross for Bolts frustrasjon viser regelverket at det australske antidopingbyrået har mandat til å dopingteste den tidligere friidrettskongen. I regelverket defineres en idrettsutøver som «en person som konkurrerer i idrett».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært