Hovland glad for ekstra «piff» fra publikum

Even Hovland hadde grunn til å være fornøyd med sin etterlengtede gullklokkekamp, som kom 16 måneder etter den forrige kampen med flagget på brystet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Even Hovland hadde grunn til å være fornøyd med sin etterlengtede gullklokkekamp, som kom 16 måneder etter den forrige kampen med flagget på brystet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Even Hovland satte pris på publikumsstøtten da han hjalp Norge til 1-0-seier over Slovenia i sin gullklokkekamp. Han håper på flere slike opplevelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det var kjekt at så mye folk tok seg tid til å komme. Det gir litt ekstra piff når det er mye folk på tribunen. Jeg håper det fortsetter sånn og at vi etter hvert kan fylle stadion, sier han til NTB.

Hovland spilte sin 25. landskamp 16 måneder etter den forrige. Han har nå vært i troppen i de tre kampene med høyest publikumstall under Lars Lagerbäck: Kamp nummer 1, 2 og 8.

– Det er kjekt å være med her og kjekt å runde 25 kamper. Når det i tillegg ble tre poeng så er det all grunn til å være fornøyd, sier Hovland.

Han dannet stopperpar med Sigurd Rosted i en nykomponert forsvarsfirer som nektet Slovenia en eneste stor sjanse.

– Jeg kjente at jeg har vært ute en stund og trengte å komme inn i tingene de har vært gjennom mens jeg var borte, men det gikk bra. Vi ble ikke satt på de største prøvene, men jeg synes vi løste det greit. Det er alltid forbedringspotensial, men det viktigste var at vi vant.

God jobb

Han synes samarbeidet med Rosted, som spilte sin aller første kamp fra start, gikk meget bra.

– Vi kjenner oppgavene vi skal utføre, og da er det enkelt å samarbeide. Alle mann gjorde en god jobb, fra de lengst framme. De stengte av mye og ga Slovenia lite plass. Defensivt gjorde laget en fantastisk jobb, og det skal vi ta med oss. Så må vi bli bedre framover og få større tempo i angrepsspillet.

Hovland spilte sist mot Sverige i juni 2016 (1-1), den forrige hjemmekampen Norge ikke vant. I hans comeback tok laget sin sjette strake hjemmeseier, og opplevelsen ga mersmak. Tirsdag er Håvard Nordtveit valgbar igjen, men Hovland håper å få en ny sjanse.

– Selvfølgelig. Vi er ikke her for å sitte på benken. Alle vil spille, men det er opp til Lars (Lagerbäck) og Perry (Per Joar Hansen) å ta ut de som de mener er best skikket til å spille tirsdag, sier 29-åringen.

Eget fort

– Det fungerte veldig bra mellom Hovland og Rosted. Jeg har ikke bestemt hvordan det blir mot Bulgaria, det avhenger blant annet av treningen mandag. Vi må se hvordan spillerne føler seg. Det er fullt aktuelt å gjøre endringer, men det kan også være at de får en ny sjanse, sier Lagerbäck.

Hovland er klar til å kjempe om viktige poeng i kampen om gruppeseier.

– Resultatet i Bulgaria ble ikke som ønsket, og vi må ha tre poeng tirsdag. De må vi klare på hjemmebane. Dette skal være vårt fort, og det må vi vise, sier han.

– Vi har en oppadgående kurve, og det er viktig å fortsette den. Vi bør ha seks poeng på de to hjemmekampene for å ha sjanse til å vinne gruppen, og det blir spennende å se om vi greier det.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært