Ishockeyspillere kan bli tatt ut i streik

Manglerud Star-spiller Jesper Hoel (t.v.) sitter i NISOs forhandlingsutvalg. Spillerorganisasjonen vil heve minstelønnen i ishockey, håndball og fotball. Her er Hoel i duell med Jørgen Langdalen under søndagens kamp mot Ringerike. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Manglerud Star-spiller Jesper Hoel (t.v.) sitter i NISOs forhandlingsutvalg. Spillerorganisasjonen vil heve minstelønnen i ishockey, håndball og fotball. Her er Hoel i duell med Jørgen Langdalen under søndagens kamp mot Ringerike. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det kan bli streik i norsk ishockey for aller første gang. NISO ønsker å firedoble lønnen for de dårligst betalte spillerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avstanden mellom partene er stor. Derfor ble videre forhandlinger satt på pause da de møttes første gang. Mandag blir samtalene gjenopptatt, melder TV 2.

– Vi har en stor utfordring foran oss. Vi etterlyser større vilje til å diskutere løsninger, sier NISO-leder, Joachim Walltin til kanalen.

Det er ikke bare lønnsvilkårene i ishockeyen spillerorganisasjonen i disse dager jobber for å bedre. Også fotball og håndball er en del av forhandlingene. En streik blant norske ishockeyspillere vil være den første noensinne.

Et av NISOs krav er å heve minstelønnen til 4000 kroner i måneden. I dag har spillere i håndball og ishockey med profesjonelle kontrakter et minstekrav på bare en firedel av dette.

– 4000 kroner er ikke veldig mye penger. Men for en ung spiller som velger å studere, kan han kombinere det med studielån og da kan man studere uten å ha en deltidsjobb ved siden av studiene og idretten, sier Walltin.

Abelia ønsker ikke å kommentere saken på vegne av NHO Idrett.

– Vi føler at det blir feil å gå ut i mediene med detaljer fra forhandlingene. Det ansvarlige må være at partene diskuterer disse sakene internt. Spesielt når det er berammet et nytt forhandlingsmøte allerede førstkommende mandag, sier Steinar W. Andersen i Abdelia til TV 2.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært