Arsenal-stopper gir seg for Frankrike

Laurent Koscielny kommer ikke tilbake for Frankrike. Her takker han Håvard Nordtveit etter en fransk 4-0-seier over Norge i 2014. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Laurent Koscielny kommer ikke tilbake for Frankrike. Her takker han Håvard Nordtveit etter en fransk 4-0-seier over Norge i 2014. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Laurent Koscielny har gjort sitt for Frankrikes fotballandslag. Arsenal-forsvareren bekreftet søndag at karrieren for «Les Bleus» definitivt er over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

33-åringen gikk glipp av sommerens VM på grunn av akillesskaden han pådro seg i mai. Frankrike gikk hele veien og vant mesterskapet i Russland. Det var tøft for Koscielny å takle.

– Skaden var en ting, men VM-seieren noe helt annet. Jeg tror triumfen åpenbart var vanskeligere å håndtere psykisk enn selve skaden. VM vil for alltid være et mørkt kapittel i min karriere og mitt liv, sier han til Canal+.

– Jeg har gitt alt jeg kan for Frankrike. Nå er jeg 33 år, og jeg har vært med i to EM og ett VM. For meg har ikke skaden forandret noe som helst. Jeg er ferdig med «Les Bleus». Jeg vil alltid være en Frankrike-supporter, men jeg kommer aldri til å ikle meg den blå drakta igjen, fortsetter Koscielny, som fortsatt jobber med å komme tilbake fra den stygge skaden han fikk i europaligasemifinalen mot Atletico Madrid.

Allerede før akillesproblemene hadde midtstopperen planer om å gi seg på landslaget etter VM. Skaden har ikke forandret på det. Koscielny fikk sin landslagsdebut i november 2011 i en treningskamp mot USA. I alt fikk han 51 opptredener for Frankrike.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært