Nergaard og Buru avgjorde for Elverum i mesterligaen

Morten Nergaard kunne juble for sin matchvinnerredning i siste sekund da Elverum slo Riihimäki Cocks 28-27 søndag kveld. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Morten Nergaard kunne juble for sin matchvinnerredning i siste sekund da Elverum slo Riihimäki Cocks 28-27 søndag kveld. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Elverum tok sin tredje strake seier i mesterligaens gruppespill i håndball med 28-27 hjemme mot finske Riihimäki Cocks søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hedmarkingene slurvet lenge i annen omgang og hadde ofte marginene mot seg, men klarte allikevel å kjempe seg til to viktige poeng på hjemmebane.

Jonas Burud scoret vinnermålet 40 sekunder før slutt. Finnene sendte alt i angrep og fikk en gyllen mulighet i siste sekund, men Morten Nergaard reddet mesterlig til stor jubel i Terningen Arena.

– Det var ikke veldig bra keeperspill i dag, så det var veldig deilig å ta den siste avgjørende. Da tenker ingen på resten. Det er ekstra gøy når det er et avgjørende øyeblikk i Champions League, sa sisteskansen til Viasat 4.

Elverum ledet 15-14 til pause, men slet etter pause og lå under med tre mål på det verste. Likevel trakk hvittrøyene det lengste strået i noen nervepirrende sluttminutter.

Seieren er Elverums tredje strake etter to åpningstap i gruppespillet i mesterligaen. Også i forrige kamp falt avgjørelsen i siste sekund. Da ble Simen Holand Pettersen matchvinner mot sveitsiske Wacker Thun.

– Det var stor frustrasjon i magen i dag, men samtidig går vi ut og vinner. Det handler om å være god i de avgjørende øyeblikkene. Det har vi vært de siste to kampene, og det er gøy, sa Elverum-trener Michael Apelgren etter kampslutt.

Elverum ligger på tredjeplass etter fem kamper og har ett poeng opp til Ademar Leon på tabelltopp. De to beste lagene i gruppen går videre til utslagskamper om plass i åttedelsfinalen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært