Skotsk dommer mot Bulgaria

Håvard Nordtveit fikk rødt kort i Norges bortekamp mot Bulgaria, i en kamp der bulgarske tjuvtriks fikk de norske ut av fatning. Tirsdag blir det skotsk kampleder i returkampen på Ullevaal. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Håvard Nordtveit fikk rødt kort i Norges bortekamp mot Bulgaria, i en kamp der bulgarske tjuvtriks fikk de norske ut av fatning. Tirsdag blir det skotsk kampleder i returkampen på Ullevaal. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

John Beaton (36) fra Skottland skal dømme Norges nasjonsligakamp mot Bulgaria på Ullevaal tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han har vært FIFA-dommer siden 2012. Beaton har ikke dømt Norges A-landslag før, men han dømte U21-landslaget med Markus Henriksen og Jonas Svensson i en EM-kvalifiseringskamp mot Makedonia i 2013 (norsk 2-1-seier i Drammen).

Han dømte også Rosenborg (med Svensson og Ole Selnæs, samt Per Joar Hansen som trener) i 2-0-seieren over Jelgava i europaligakvalifisering i 2014 og Strømsgodset (med Iver Fossum) i 2-1-seieren over Mlada Boleslav i europaligakvalifisering i 2015.

Beaton havnet i nyhetene da han i 2015 ble hentet til Saudi-Arabia for å dømme derbyet mellom Al-Hilal og Al-Nasr. Etter å ha vist ut to Al-Hilal-spillere ble han skallet ned av en tredje, Salem Al-Dawsari, men reiste seg og ga også ham rødt kort.

Den polske dommeren i Norges bortekamp mot Bulgaria i september tillot mye filming og uthaling av tid fra bulgarernes side. Kanskje kan det tale til Norges fordel at det tirsdag er en dommer fra en fotballkultur med lavere toleranse for tjuvtriks.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært