Thorisdottir og Chelsea rundspilt i London-derby

Maria Thorisdottir og Chelsea røk på et stygt 0-5-tap hjemme mot byrival Arsenal i den engelske fotballigaen for kvinner søndag. Her er hun under en landskamp for Norge i oktober i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Maria Thorisdottir og Chelsea røk på et stygt 0-5-tap hjemme mot byrival Arsenal i den engelske fotballigaen for kvinner søndag. Her er hun under en landskamp for Norge i oktober i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Maria Thorisdottir fikk et brutalt møte med ligaleder Arsenal i kvinnenes toppdivisjon i England søndag. Chelsea ble knust hele 5-0 på eget gress.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed fikk Arsenal en real revansj for tapet i FA-cupfinalen i mai. Da vant Chelsea 3-1 med Thorisdottir og Maren Mjelde i aksjon på Wembley.

Søndag ble blåtrøyene oppsiktsvekkende feid av banen foran eget publikum.

Kim Little ga Arsenal ledelsen fra straffemerket etter en halvspilt første omgang, mens Vivianne Miedema doblet til 2-0 sju minutter før pause. I likhet med Jordan Nobbs ble Miedema tomålsscorer etter sidebytte.

Thorisdottir spilte samtlige minutter for Chelsea. Mjelde var ikke med i kamptroppen til søndagens London-derby.

Regjerende mester Chelsea har fått en uvanlig svak start på sesongen. Klubben har kun vunnet én av sine fem første seriekamper. Søndagens tap var Chelseas første i ligaen siden mai 2017, og det var lagets første på hjemmebane siden juli 2016.

Arsenal topper tabellen med full pott (12 poeng) etter fire kamper.