Terrengløp: Suverent NM-gull til langrennsløper Tønseth

Skiløper Didrik Tønseth tok NM-medalje i terrengløp søndag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Langrennsløper Didrik Tønseth satte søndag friidrettseliten ettertrykkelig på plass da han tok et overlegent gull under NM i terrengløp lang løype i Trondheim.

Tønseth lå hele tiden i tetgruppa, og to runder fra mål satte OL-vinneren i stafett fra Pyeongchang opp farten. Med seg hadde han da kun Tjalve-løper Senay Fissehatsion og Gular-løper Marius Vedvik.

Da 10-kilometeren i Bratsberg skulle avgjøres, var Tønseth klart sterkest. På siste passering hadde han ni sekunders forsprang til forfølgerne, og til mål kom han i ensom majestet.

Seiersmarginen ble til slutt på hele 26 sekunder.

Tønseth varslet medaljeambisjoner i et intervju med NTB i forkant av søndagens NM-konkurranse.

– Jeg går for medalje. Det er NM. Friidrettssesongen er vel nærmest over, og de er vel i gang foran neste sesong allerede. Jeg har ikke løpt altfor mye, men det blir spennende uansett, sa han.

27-åringen, som i friidrett representerer Strindheim, er den klart beste løperen blant de mannlige landslagsutøverne i langrenn.

Nevnte Fissehatsion fra Tjalve tok sølvet i Trondheim søndag, mens Vedvik ble nummer tre.

Kvinneklassen ble funnet av Sigrid Jervell Våg. BUL-løperen tok dermed sesongens femte NM-gull for eget vedkommende.

Tidligere i år vant hun NM i terrengløp kort løype, og under friidretts-NM på bane i Byrkjelo gikk hun til topps på både 1500 og 5000 meter. I tillegg har hun et stafettgull i terrengløp.

Maria Sagnes Wågan fra Namdal tok sølvet i søndagens NM-konkurranse, mens Ull/Kisas Silje Fjørtoft ble nummer tre.