Martin Ødegaard inn i landslagstroppen

Martin Ødegaard er inne på A-landslaget.
Martin Ødegaard er inne på A-landslaget. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Landslagssjef Lars Lagerbäck besluttet søndag å hente inn Martin Ødegaard i landslagstroppen foran nasjonsligamøtet med Bulgaria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ødegaard ble opprinnelig tatt ut i U21-landslagstroppen. Årsaken var at Norge fortsatt hadde muligheten til å kvalifisere seg for EM. Det håpet sluknet med 1-2-tapet for Tyskland fredag.

Nå hentes Martin Ødegaard opp på A-landslaget. Årsaken er at Sander Berge har reist hjem til Belgia grunnet muskelstivhet.

– I og med dette med Sander, så ville vi fylle på troppen. Vi har Stefan (Johansen), og Even (Hovland) og Iver (Fossum) kan også gå inn og spille sentralt hvis det er behov eller hvis vi får noen flere skader, sa landslagssjef Lars Lagerbäck på søndagens pressekonferanse.

Nederland-proffen pådro seg nylig et brudd i hånden i en cupkamp for klubblaget Vitesse. Skaden skaper imidlertid ikke bekymring.

Les også: EM-håpet ute for U21-gutta etter tysk offensiv

Lagerbäck sa følgende om Ødegaard-diskusjonen da han presenterte sin tropp til kampen mot Slovenia og Bulgaria:

– For hans utvikling og for A-landslagets del er det bedre at han får to ganger 90 minutter av Smerud denne gangen. Han har veldig lite spilletid. Han var skadet også i vår, så jeg tror vi er tjent med at han kommer enda bedre i gang i Nederland.

Nå har han altså endret mening.

Norge møter Bulgaria på Ullevaal tirsdag.

Les også: Vitesse klatret etter Ødegaard-assist, norsk AZ-trio fikk juling

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært