Målløst for Hareide og Danmark

Åge Hareide og Danmark ligger på toppen av tabellen etter to runder i nasjonsligaen. Foto: Peter Morrison / AP / NTB scanpix
Åge Hareide og Danmark ligger på toppen av tabellen etter to runder i nasjonsligaen. Foto: Peter Morrison / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Åge Hareides menn maktet ikke å gjenta bedriften fra 5-1-seieren over Irland i fjor, men Danmark tok med seg ett poeng etter 0-0 i Dublin i nasjonsligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Irland har ikke slått Danmark i en tellende kamp siden 1979, og lørdagens kamp endret ikke på den statistikken.

Etter fem minutter kom det som kanskje var kampens høydepunkt. En irsk spiller lå nede og Thomas Delaney, med ballen i beina, markerte at spille burde stoppes. Det syntes ikke iren Jeff Hendrick, som stjal ballen fra Delaney og satte fart mot danskenes målvakt Kasper Smeichel.

Danskene, som forventet fair play, fulgte ikke etter, og kun en elendig avslutning forhindret gjestene fra å komme under. Nesten samtlige dansker reagerte på den usportslige oppførselen og løp mot iren, uten at situasjonen eskalerte ytterligere.

I en sjansefattig kamp var Pione Sisto og Simon Kjær begge nær ved å bli matchvinnere, men ingen klarte å overliste Darren Randolph i Irland-buret. Danskene viste derimot styrke defensivt og slapp ikke Irland til de store sjansene. Kampen endte dermed 0-0.

Danmark knuste Irland 5-1 i VM-kvalifiseringen i november i fjor. Da scoret Christian Eriksen tre og Nicklas Bendtner ett. I lørdagens oppgjør i nasjonsligaen var ingen av de to profilene på banen.

Etter lørdagens kamp ligger Danmark på førsteplass i sin gruppe i nasjonsligaen, ett poeng foran Wales og tre foran Irland.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden