Lionel med målfototap i trav-«VM», gigantpremie sikret i USA

Lionel og Gøran Antonsen var nær å vinne det uoffisielle VM-løpet i trav lørdag. Foto: Eirik Stenhaug / Equus Media / NTB scanpix
Lionel og Gøran Antonsen var nær å vinne det uoffisielle VM-løpet i trav lørdag. Foto: Eirik Stenhaug / Equus Media / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den norske travstjernen Lionel cashet inn vel 2 millioner kroner da han så vidt tapte det uoffisielle VM-løpet i New York lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hestens eier Gøran Antonsen satt i sulkyen. Lionel har nå travet inn hele 15,5 millioner kroner til eierne.

Løpet gikk på Yonkers-banen i USA. Lionel hadde en vanskelig posisjon i det andre leddet bak startbilen, men det løste seg bra utover i løpet.

Inn på oppløpet så det ut som Lionel skulle holde unna, men svenske Cruzado Dela Noche fikk et nesten optimalt løpsopplegg og kastet mulen foran like før målstreken.

– Ergerlig ja, men samtidig en enorm opplevelse, sa Antonsen til Equus.

Engstelig

Favoritten Ringostarr Treb galopperte bort sine sjanser i den første svingen. De fleste nordamerikanske hestene skuffet.

– Jeg var engstelig før start. Spørsmålet om hvor vi ville havne da bilen slapp feltet, murret. Med hjelp av et par konkurrenter som galopperte i første sving, løste det seg perfekt. Lionel fikk ligge i dragsuget i den første runden. Midtveis mistet vi ryggen og havnet utvendig for lederen. Det gjorde meg ingenting, jeg begynte å få opp troen på at dette ville gå bra, sa Antonsen.

– I siste sving var Lionel sprek og hadde mer å gi. Vi tok over føringen inn på oppløpet. Men Sveriges hest ville ikke gi seg, og vi kjørte for livet. Jeg jobbet og jobbet, Lionel strakk ut alt han kunne, men svensken tok oss.

Drama

Det var tilløp til dramatikk i forkant av VM da veterinæren ville stryke Lionel fra løpet fordi han blødde litt i et sår på et bein. Til slutt friga de amerikanske veterinærene hingsten og et par timer senere sto Lionel igjen som toer i storløpet.

– Det handler ikke om en skade. Det var et skrubbsår og intet annet, sa Antonsen.

Flere av verdens aller beste travhester deltok ikke. Blant disse er Readly Express, Propulsion og Bold Eagle

I 2015 vant norske Papagayo E. «VM» på Yonkers. Løpet er historie etter lørdagens utgave.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært