Tarik nådde milepæl

Tarik Elyounoussi mot Miha Mevlja under kampen mellom Norge og Slovenia på Ullevaal stadion lørdag.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Tarik Elyounoussi mot Miha Mevlja under kampen mellom Norge og Slovenia på Ullevaal stadion lørdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tarik Elyounoussi fikk tillit fra start og noterte seg lørdag for sin landskamp nummer 50.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter over ett år uten flagget på brystet fikk AIK-stjernen endelig tillit av landslagssjef Lars Lagerbäck i lørdagens kamp mot Slovenia. Forrige landskamp kom 8. oktober 2017, da han kom inn i 1-0-seieren mot Nord-Irland i VM-kvalifiseringen.

– Det var deilig, det var lenge siden sist. Det lugget litt i starten, men det var mye bedre i annen omgang. Vi kunne fått en «flying start» med sjansen min på starten der. Men det var bra, det var viktig å få med tre poeng. Kampen sett under ett er det kanskje ikke den beste, men vi tar med oss de viktige tre poengene, sa han til NTB etter kampen.

Allerede etter tre minutter kunne østfoldingen ha ført Norge i ledelsen i nasjonsligakampen mot Slovenia.

– Jeg går på press, så er det et svakt tilbakespill fra midtbanespilleren tilbake til keeperen. Jeg ser en annen forsvarsspiller komme i hundre, samtidig som keeperen er litt på vei ut. Jeg prøver å vise at jeg skal sette den i lengste, og så drar jeg den tilbake igjen, men han leser meg der. Med litt marginer så hadde det stått 1-0, forklarte Elyounoussi.

Fornøyd med King-samarbeid

Etter kampen roste han samarbeidet med Joshua King.

– Josh har tatt store steg, og han jobber steinhardt for laget. Han er viktig for oss. Jeg forstår hvordan spilletype han er, og det er ikke mange som gjør. Vi har en god dialog mellom oss under kampen, og jeg syns det fungerte veldig bra. Det er vel første gangen jeg spiller med han på, ja, jeg husker ikke sist, så det var bra. Det kan bli morsomt utover.

Elyounoussi synes å være tent på mer landslagsspill. Han ser fram til kampen mot Bulgaria tirsdag.

– Jeg tenker at det bli en annerledes match enn den vi hadde i dag. Det er et litt tøffere, litt mer ekkelt lag, men forhåpentligvis har vi lært mye av det som skjedde i Bulgaria.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært