Selnæs dyttet vekk Aleesami før fulltreffer

Ole Selnæs (til høyre) jubler for 1-0-målet i kampen mot Slovenia. Haitam Aleesami (midten) og Tarik Elyounoussi feirer også. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Ole Selnæs (til høyre) jubler for 1-0-målet i kampen mot Slovenia. Haitam Aleesami (midten) og Tarik Elyounoussi feirer også. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ole Selnæs fikk sjansen mot Slovenia. Rett før pause klinket trønderen til etter å ha ryddet Haitam Aleesami unna.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selnæs dempet ballen, presset skulderen mot bakken og brukte venstrebeinet til å gjøre 1-0 fra 16 meter. Det gjorde han med det som bare kan få betegnelsen et knallskudd.

– Det var en ball som ble klarert ut i returrommet. Haitam (Aleesami) står også klar for å ta den ned. Men jeg har stått igjen mye med trønderkompisene på trening og skutt etter trening denne uka. Så jeg tenkte at denne ballen skulle jeg ha, sa Selnæs etter kampen.

– Så jeg dyttet egentlig Haitam bort litt. Jeg fikk to gode touch, og da føk den inn.

Slovenias keeper Vid Belec rakk ikke å reagere selv om ballen gikk ikke så langt unna ham.

Ros

Landslagskaptein Stefan Johansen var lyrisk om Selnæs' spill.

– Jeg tror dette var hans beste landskamp, sa Johansen til NTB.

– Alle ønsker å spille. Slik er det jo for alle, enkelt og greit. Vi har mange gode spillere, og det er ikke jeg som tar ut laget. Men jeg har spilt fast i Frankrike i lang, lang tid nå. Det går jo ganske lang tid mellom når folk i Norge ser meg spille. Det er ikke så mange her hjemme som følger med på fransk fotball, sa han videre.

Tamt

Bortsette fra en misbrukt kjempesjanse fra Tarik Elyounoussi etter bare et par minutter, var 1.-omgangen meget svak offensivt fra Norge.

De første 45 huskes mest for det dramatiske sammenstøtet mellom Markus Henriksen og Luka Krajnc. De to kolliderte hode mot hode, og sloveneren ble fraktet av banen på båre.

Ifølge rapportene fra Slovenia-ledelsen kom han fra det med en kuttskade og en lett hjernerystelse.

Seieren gjør at Norge har seks poeng på tre kamper i UEFAs nasjonsliga. Tirsdag er på'n igjen på Ullevaal.

Da er Bulgaria i Oslo. Bulgarerne slo Norge 1-0 hjemme tidligere i høst.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært