Carlsen hjalp Vålerenga til sterk sjakkseier

Magnus Carlsen er i gang i europacupen. Lørdag hjalp han Vålerenga til en ny seier i Hellas. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Magnus Carlsen er i gang i europacupen. Lørdag hjalp han Vålerenga til en ny seier i Hellas. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Magnus Carlsen spilte sitt første parti i årets europacup i sjakk i Hellas lørdag. Verdensmesteren bidro til at Vålerenga slo russiske Molodezka 4,5-1,5.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Carlsen spilte med hvite brikker og tok en trygg seier i møtet med den russiske stormesteren Vladimir Potkin. Igjen viste nordmannen hvor sterk han er i sluttspill.

I november skal Carlsen spille VM i London. Det skjer mot Fabiano Caruana. Europacupen er en viktig del i Carlsens oppkjøring til den duellen.

Med lørdagens seier tjente han to ratingpoeng og økte avstanden til Caruana på verdensrankingen.

Må holde koken oppe

Carlsen har vært verdensener i sjakk i sju strake år. I det siste har amerikanske Caruana vært uhyggelig nær å vippe ham ned fra tronen. 27-åringen må fortsette å spille godt i Hellas for å holde på førsteplassen før London-VM.

Det var russiske Jevgenij Romanov som var først i gang for Vålerenga i lørdagens oppgjør. Han utklasset sin unge landsmann Mikhail Antipov. Deretter landet Carlsen nok en seier for Oslo-klubben, mens bosniske Borki Predojevic sikret Vålerenga seieren i partiet mot Daniel Yuffa.

Nils Grandelius og Kjetil Lie spilte remis i sine partier. Seieren var en viktig triumf for Vålerenga. Oslo-klubben måtte vinne lørdagens oppgjør for å kunne henge med i kampen om europacuptittelen.

Utspilt

Molodezka er rangert som det sjuende beste laget i turneringen. Vålerenga er på sin side nummer på fem på den samme rankinglista.

Fredag innledet den norske klubben turneringen med 4,5-1,5 i åpningskampen mot Echiquier Amaytois.

To andre norske lag er også med i Hellas. Nordstrand klarte ikke å følge opp fredagens seier og røk 2,5-3,5 i duellen med Eynatten. Schakklubben 1911 ble utspilt 0-6 av AVE Navy Bor.

Europacupturneringen avsluttes torsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært