LSK Kvinner til cupfinale etter kruttsterk opphenting og straffedrama

Guro Reiten med ballen under LSK Kvinners semifinale borte mot Røa. Hun var blant målscorerne i LSKs opphenting. Romerikingene vant til slutt på straffer. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
Guro Reiten med ballen under LSK Kvinners semifinale borte mot Røa. Hun var blant målscorerne i LSKs opphenting. Romerikingene vant til slutt på straffer. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Røa rystet LSK Kvinner og ledet 3-0, men storfavoritten slo knallhardt tilbake og scoret tre ganger etter pause. Straffeseier sendte LSK til cupfinalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble en dramatisk og innholdsrik semifinale på Røa i Oslo. I straffesparkkonkurransen var seriemesterne fra Romerike sterkest og vant 3-1.

Line Holter bommet på Røas første straffe, og senere misset også Ina Skaug og Svava Gudmundsdottir. For LSK ble det bom fra Ingrid Engen.

– For et lag. Det går ikke an å beskrive dette med ord, for du må være en del av dette for å forstå det. Det var ikke god stemning i pausen, men vi kommer oss opp i ringene. Vi er et bedre lag enn Røa. Sånn er det bare, sa LSKs storscorer Guro Reiten til NRK.

– Vi henter opp 0-3 på bortebane. Jeg er enormt stolt, sa Ingrid Moe Wold.

For første gang på over ett år vant ikke LSK Kvinner en tellende kamp mot norsk motstand i ordinær tid. Siden fjorårets semifinaletap for Vålerenga hadde de 25 strake seirer å vise til. LSK har i år også to seirer i mesterligaen.

Aggressive verter

Med aggressivt spill greide Røa å gjøre LSK-jentene ukomfortable. Vertene fikk en pangstart da Line Holter enkelt gjorde 1-0 etter en vellykket kontring. Scoringen kom i løpet av kampens første minutt.

Storfavoritten fra Romerike hadde gode tendenser i jakten på utligningen, men en stor feil av Sarah Suphellen ga Gudmundsdottir muligheten til å doble Røa-ledelsen. Den skuslet ikke islendingen bort og gjorde ingen feil alene med LSK-keeper Cecilie Fiskerstrand.

Rett etter pause ble gjestene overrumplet igjen. Rebecka Holum straffet et passivt forsvar og skjøt inn 3-0 ned i det ene hjørnet. LSK-trener Hege Riise hadde ikke engang rukket å sette seg på benken før nok en ball havnet bak Fiskerstrand.

Da så det vanskelig ut for LSK, men Anja Sønstevolds redusering fire minutter senere ble startskuddet for romerikingenes sterke opphenting. Fra langt hold dunket venstrebacken ballen over Røa-keeper Kirvil Odden.

Press

Hjemmelaget ble lagt under et voldsomt press, og et LSK-comeback lå etter hvert i kortene. I det 67. minutt kom nok en redusering da måljegeren Guro Reiten viste muskler og kjempet inn 2-3.

Røa slet tungt med å komme seg ut av egen banehalvdel. Likevel greide vertene å holde på ledelsen i nesten en halv omgang til, men i det 86. minutt kunne Sophie Haug lett gjøre 3-3 etter svakt keeperspill av Odden.

Like etter var Røa nær å gå opp i føringen på nytt. Holum kom seg i en god scoringsposisjon, men Sønstevold blokkerte skuddet i siste liten. Dermed gikk semifinalen til ekstraomganger.

Kort tid før den siste pausepraten prøvde Gudmundsdottir å vippe ballen forbi Fiskerstrand, men Røa-spissen måtte se lærkula trille like utenfor. Etter sidebytte var det Reitens tur til å sløse bort en gigantmulighet for LSK.

Røa-trener Geir Nordby måtte til slutt se at gjestene taklet det påfølgende straffedramaet best. Han var svært skuffet etter cupexiten.

– Det er en skandale at vi ikke klarer å holde det inn. Vi får skikkelige nerver, slutter å løpe og blir passive. Det er det verste vi kan gjøre mot gode lag, sa Nordby til NRK.

Søndag blir det klart hvem LSK Kvinner møter i cupfinalen på Fornebu 1. desember. Da tar Klepp imot Sandviken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært