Berge på benken, Selnæs starter for Norge

Lars Lagerbäck gjør fem endringer fra start til nasjonsligakampen mot Slovenia tirsdag, de fleste av dem påtvunget gjennom skader og suspensjon. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Lars Lagerbäck gjør fem endringer fra start til nasjonsligakampen mot Slovenia tirsdag, de fleste av dem påtvunget gjennom skader og suspensjon. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lars Lagerbäck gjør fem endringer i Norges lag til kampen mot Slovenia lørdag. Som ventet starter ikke Sander Berge, men han er oppført blant reservene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ole Selnæs rykker inn på sentral midtbane, mens Sigurd Rosted og Even Hovland blir Norges nye midtstopperpar. Haitam Aleesami er tilbake som venstreback, mens Tarik Elyounoussi spiller fra start i sin 50. landskamp. Han skyver Bjørn Maars Johnsen ut på benken.

Rosted spiller sin første landskamp fra start, mens Hovland får sin gullklokkekamp 16 måneder etter den forrige kampen med flagget på brystet. Aleesami spiller sin første landskamp på et drøyt år, mens Selnæs starter for første gang på 11 måneder.

Berge har hatt stor kampbelastning i det siste og sto over trening både torsdag og fredag på grunn av stivhet i muskulaturen. Som ventet kunne han ikke starte lørdag, og det er usikkert om han er aktuell for et innhopp.

Usikkerhet

Fra før av var Lars Lagerbäck nødt til å erstatte tre firedeler av forsvarsfireren fra septemberkampene på grunn av Håvard Nordtveits suspensjon, Kristoffer Ajers og Birger Melings skader. Vegard Forren tapte kampen om stopperplass, Martin Linnes om venstrebacken.

En viss usikkerhet knyttes til formasjon. Laget Norge rapporterte inn til UEFA var satt opp i 4-3-3 med Johansen og Henriksen som indreløpere på hver sin side av Selnæs, og Elyounoussi-fetterne på hver sin kant. Lars Lagerbäck sverger imidlertid normalt til 4-4-2 og har ikke brukt noen annen formasjon fra start med Norge.

Slovenia kom til Norge uten Jan Oblak (landslagspause), Kevin Kampl (syk), Jasmin Kurtic, Benjamin Verbic og Tim Matavz (alle skadd), og backen Petar Stojanovic var den siste som ble vurdert ikke kampklar. Han har en muskelskade. Josip Ilcic er satt tilbake av sykdom, men er med i troppen og starter på benken.

Tre spillere i Slovenias lag spiller fra start for første gang i nasjonsligaen. Laget brukte 16 spillere fra start i de to septemberkampene, som begge endte med tap.

Slik er lagene:

Norge (4-4-2):

1 Rune Almenning Jarstein – 14 Omar Elabdellaoui, 5 Sigurd Rosted, 3 Even Hovland, 2 Haitam Aleesami – 8 Stefan Johansen (kaptein), 18 Ole Selnæs, 19 Markus Henriksen, 11 Mohamed Elyounoussi – 10 Tarik Elyounoussi, 7 Joshua King.

Reserver: 12 Ørjan H. Nyland, 22 Eirik Holmen Johansen – 4 Vegard Forren, 9 Alexander Sørloth, 13 Fredrik Midtsjø, 15 Sander Berge, 16 Jonas Svensson, 17 Martin Linnes, 20 Mats Møller Dæhli, 21 Bjørn Maars Johnsen, 23 Iver Fossum.

Slovenia (4-2-3-1):

1 Vid Belec – 2 Nejc Skubic, 17 Miha Mevlja, 4 Luka Krajnc, 13 Bojan Jokic (kaptein) – 22 Leo Stulac, 6 René Krhin – 15 Domen Crnigoj, 10 Miha Zajc, 11 Roman Bezjak – 9 Andraz Sporar.

Reserver: 12 Matic Kotnik, 16 Aljaz Ivacic – 3 Jure Balkovec, 5 Nemanja Mitrovic, 7 Josip Ilcic, 8 Amir Dervisevic, 14 Antonio Delamea-Minar, 18 Luka Zahovic, 19 Robert Beric, 20 Rudi Vancas Pozeg, 21 Jaka Bijol, 23 Miha Blazic.

Dommer: Daniel Siebert, Tyskland.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært