Wassberg tror på Johaug-dominans

<p>Tidligere skiløper Thomas Wassberg tror på Johaug-dominans til vinteren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix</p>
Tidligere skiløper Thomas Wassberg tror på Johaug-dominans til vinteren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Den svenske skilegenden Thomas Wassberg tror Therese Johaug står først i køen når tronen i internasjonalt kvinnelangrenn nå står ledig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marit Bjørgen har hatt posisjonen som dronning i årevis, men ga seg etter forrige sesong. Foran den kommende VM-sesongen peker mange på Therese Johaug, som gjør comeback etter sin dopingutestengelse, som den heteste kandidaten til å bli den nye ledestjernen.

Thomas Wassberg er blant dem. På spørsmål fra NTB om hvem som seiler opp som det fremste dronningemnet, svarer han:

– Det er jo Therese, det.

Les også: Johaug, Østberg og Falla holder fast på høydetrening

– Jeg tror hun har trent godt

Wassberg, som denne uken har vært i Oslo i forbindelse med lanseringen av den nye boken om Oddvar Brå, er samtidig ikke helt trygg på at Johaug fyrer på samtlige sylindere helt fra første stavtak.

– Det finnes et spørsmålstegn rundt om hun kommer i gang umiddelbart med rutinene rundt konkurranser. Jeg tror hun har trent godt, så det er ikke noe problem, men det kan være noe med det å skulle konkurrere hver uke igjen, sier 62-åringen.

Les også: Kalla frykter Johaug før kommende sesong

– Hun er jo ikke god på sprint

Wassberg, som blant annet er kjent for den historiske hundredelsstriden som ga ham gullet på 15-kilometeren under OL i Lake Placid i 1980, er samtidig ikke sikker på at noen i overskuelig framtid vil kunne kopiere Bjørgens dominans.

Therese Johaug og langrennsløperne på det norske skilandslaget trener i løypene på Sognefjellet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Therese Johaug og langrennsløperne på det norske skilandslaget trener i løypene på Sognefjellet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Den abdiserte langrennsdronningen var i lange perioder like god i sprint som på lengre distanser. Det samme kan ikke den mulige arvtakeren Johaug skryte av.

– Hun er jo ikke god på sprint. Det er problemet hennes. Der var Marit mye bedre, fastslår Wassberg – og tilføyer:

– Men det kommer sikkert noen i framtiden som er gode på begge deler. Sånne som er hundre prosent både på sprint og lagdistanse, finnes kanskje ikke mer, men det finnes nok dem som er «nesten».

Les også: Millionrush for norske idrettshelter

– Hun får litt færre sjanser

Oddvar Brå har også stor tro på Johaug-suksess kommende vinter, men er inne på at forutsetningene har endret seg sammenlignet med hva som var situasjonen før langrennsstjernens dopingkarantene.

– Jeg tror Johaug er på plass, men nå er det også en del flere kortere distanser enn det var før de to årene hun var borte. Hun får litt færre sjanser enn tidligere, påpeker den norske skilegenden.

Les også: Johaug: – Marit er min mentor

– Hun er helt sikkert veldig velkommen

Tidligere skiløper Oddvar Brå under presentasjonen av boken om ham selv. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Tidligere skiløper Oddvar Brå under presentasjonen av boken om ham selv. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Første konkurranse for Johaug med snø under skiene blir de tradisjonsrike åpningsrennene på Beitostølen i midten av november. Deretter er det som vanlig verdenscupåpning i finske Ruka.

Thomas Wassberg tror Johaug kommer til å bli godt mottatt av konkurrentene i kjølvannet av utestengelsen.

– Hun er helt sikkert veldig velkommen. Det spørs selvsagt hva de som kommer fra utlandet tenker, det er ikke godt å si, men selv har jeg ingen mistanker mot henne på den måten, sier Wassberg.

Sesongens store mål for langrennsløperne er VM i Seefeld i februar/mars neste år.

Les også: Johaug i sjokk etter dødsfall: – En forferdelig opplevelse

Treneren om Johaug: – Hun er på høyde med det beste hun har vært

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært