Vonn varsler karriereslutt

Lindsey Vonn avslutter karrieren etter inneværende sesong.
Lindsey Vonn avslutter karrieren etter inneværende sesong. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Den amerikanske stjernealpinisten Lindsey Vonn gir seg selv én sesong til på å slå Ingemar Stenmarks rekord i antall verdenscupseire.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vonn, som har tre OL-medaljer på merittlista, står med 82 seirer i verdenscupen i karrieren. Den svenske legenden Stenmark endte på 86.

– Skulle jeg klare å slå rekorden, er det en drøm som går i oppfyllelse, sa Vonn til NBC Sports torsdag.

– Klarer jeg det ikke, har jeg uansett hatt en utrolig suksessrik karriere. Jeg er den mestvinnende kvinnelige alpinisten gjennom alle tider, tilføyde hun.

Neste torsdag fyller Vonn 34 år. Etter OL i Pyeongchang i februar sa den skadeplagede veteranen at hun ikke kom til å gi seg før Stenmark-rekorden var slått «uansett hvor mye smerte hun måtte føle på». Nå ser bildet litt annerledes ut.

– Fysisk sett har det nå kommet til et punkt der det ikke gir mening å fortsette lenger. Jeg ønsker virkelig å kunne være aktiv når jeg blir eldre, så jeg må tenke framtiden og ikke bare fokusere på det som er rett foran meg, sa Vonn torsdag.

Veteranen gir seg dermed etter kommende sesong.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært