Meny

Putin om skandalekampen:

– Om noen fra utsiden angriper oss kan de få et helvete tilbake

Khabib Nurmagomedov (til høyre) vant over irske Conor McGregor. Det var imidlertid det som skjedde etter kampen som stjal overskriftene. Foto: Stephen R. Sylvanie / Reuters
Vladimir Putin gir sin fulle støtte til UFC-mester Khabib Nurmagomedov etter skandalescenene.

Søndag vant russiske Khabib Nurmagomedov (30) MMA-oppgjøret mot irske Conor McGregor (30) i Las Vegas, men det var skandalescenene etter kampen som fikk mest oppmerksomhet.

Etter kampen hoppet den ubeseirede russeren over burveggen og angrep en av McGregors støttespillere, som han mente hadde fornærmet ham. Samtidig var det to menn fra Nurmagomedovs kjerne som hoppet over gjerdet og gikk til i strupen på McGregor.

Skandalescenene er ventet å få etterspill for de involverte.

Les også:  UFC: Conor McGregor arrestert etter bussangrep

Var lei drittslenging

Men hjemme i Russland får Nurmagomedov full støtte fra president Vladimir Putin. Nylig møtte Nurmagomedov og hans far den russiske presidenten.

President Vladimir Putin møtte UFC-utøveren Khabib Nurmagomedov og hans far Abdulmanap Nurmagomedov i etterkant av kampen mot irske Conor McGregor. Foto: Sputnik / Reuters

– Hvem som helst kunne gjort noe lignende. Om noen fra utsiden angriper oss kan de få et helvete tilbake. Men det er bedre å ikke gå så langt, sa Putin til latter fra UFC-utøveren og hans far ifølge RT.

Nurmagomedov har selv forklart at han mistet kontrollen etter kampslutt. Den russiske 30-åringen hadde sett seg lei av at McGregor i forkant av kampen hadde slengt med leppa om både hans land, religion og familie.

Les også:  Putin sår tvil ved russisk fotballvold i Frankrike

– Mine reaksjoner er kraftigere

Putin spøkte med UFC-mesteren, og sa at han håpet at faren hans ikke straffet ham for hardt etter hendelsen i Las Vegas.

Faren virker imidlertid å ha planer om å straffe sønnen hardt.

– Du kan gjøre hva du vil inne i oktagonet. Utenfor buret er det barn, kvinner og tilfeldige mennesker. Mitt team har alltid vært kjent for disiplin, og derfor vil mine sanksjoner mot Khabib være mye kraftigere enn de som kommer fra UFC, skal 55-åringen ha sagt til russisk TV, ifølge Daily Mail.

Les også:  Brækhus med tre verdensrekorder i Guinness rekordbok

Det oppsto fullt kaos da Khabib Nurmagomedov hoppet ut av buret for å ta en av Conor McGregors støttespillere etter kampen. Flere politibetjenter og sikkerhetspersonell måtte gå imellom for å hindre fullt slagsmål. Foto: Harry How / AFP

Angrep buss

McGregor hadde før kampen vært ute av UFC-sirkuset de siste to årene. Oppkjøringen til søndagens kamp var grepet av alt annet enn god stemning. 5. april i år var iren en av flere involvert som forsøkte å storme en utøverbuss i USA.

I bussen satt blant annet Nurmagomedov.

Iren ble i ettertid dømt til fem dagers samfunnstjeneste og en periode i sinneterapi for sin deltakelse i bråket.

– Jeg skjønner ikke hvordan folk kan snakke om at jeg hoppet ut av buret. Hva med at han snakket om religionen min, landet mitt, faren min ... Han kom til Brooklyn og ødela en buss, drepte nesten noen mennesker. Hva med alt dette? Hvorfor snakker folk fortsatt om at jeg hoppet ut av buret? Jeg skjønner det ikke, sa den ubeseirede russeren etter lørdagens kamp, før han unnskyldte sin egen oppførsel.

Populært