King har lært Lagerbäcks lekse

Joshua King er i ferd med å bli spissen landslagssjef Lars Lagerbäck ønsker seg. 
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Joshua King er i ferd med å bli spissen landslagssjef Lars Lagerbäck ønsker seg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Joshua King kommer til fotballandslagets viktige Ullevaal-dobbel på en liten sky etter to mål for Bournemouth lørdag. På veien vanker ros fra Lars Lagerbäck.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

King har åtte kamper fra start og fire mål og en målgivende pasning i Premier League i høst. Han scoret to ganger sist helg da laget hans slo Watford 4-0 borte.

– Han slet vel litt i starten av forrige sesong da han ble flyttet ut på kanten. Jeg synes han har utviklet seg som spiller siden det, sier landslagssjef Lagerbäck på spørsmål fra NTB om King.

– I dag er han blitt en mye bedre toveisspiller i Bournemouth. Han gjør en mye bedre jobb for laget totalt sett. Dette har vist seg også på landslaget. Hans jobb defensivt er av absolutt bra klasse. Det var den ikke i 2017. Han har virkelig tatt det til seg i Bournemouth og landslaget.

Forstå

Norge møter Slovenia lørdag og Bulgaria tirsdag i UEFAs nasjonsliga. King står med 35 A-landskamper og 12 mål.

Lagerbäck har jobbet med King for å løfte hans defensive bidrag for Norge. – Jeg synes han har utviklet seg som spiller, men han får færre sjanser i Bournemouth til å score mange mål når han spiller i kantrollen.

– Han har gjort bra i de kampene han har spilt spiss i 2018 for landslaget. Jeg er veldig godt fornøyd med ham. Han ser jo på treningene og gjennomganger hvordan vi vil at en spiss skal opptre, og det har han tatt til seg, sier Lagerbäck.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært