Tvedt frykter etterslep på idrettsanlegg

Idrettspresident Tom Tvedt og Norges Idrettsforbund mener regjeringens forslag til statsbudsjett ikke er godt nok.
Idrettspresident Tom Tvedt og Norges Idrettsforbund mener regjeringens forslag til statsbudsjett ikke er godt nok. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Idrettspresident Tom Tvedt mener regjeringens forslag til statsbudsjett er bra, men ikke bra nok.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Idrettspresidenten reagerer blant annet på at det i forslaget til statsbudsjett heller ikke i år ikke vil bli full kompensasjon for frivillighetens vare- og tjenestemoms. I en pressemelding skriver Norges Idrettsforbund at det fortsatt kommer til å mangle 400 millioner kroner på full kompensasjon krone for krone.

– Det er skuffende, og det er heller ikke bra at momskompensasjonen for bygging av anlegg blir mangelfull, og etterslepet øker, sier Tvedt.

Han mener idrettslag vil vegre seg mot å bygge anlegg på grunn av usikkerheten med finansiering.

– Når verken private eller kommuner betaler moms, blir det feil at idrettslagene må betale momsen selv.

– Det er likevel positivt at økningen i ordningen med kompensasjon for vare- og tjenestemoms er på 134 millioner kroner, langt mer enn prisveksten skulle tilsi, sier Tvedt.

Av positive signaler i budsjettforslaget trekker Norges Idrettsforbund fram forslaget om mer penger til tiltak som blant annet sikrer at barn fra familier med vedvarende lavinntekt kan delta i fritidsaktiviteter.

– Budsjettet tar dette på alvor, og vi applauderer. Naturligvis er dette ikke penger som skal komme idrettsorganisasjonen til gode, men som vil gi enda flere barn og ungdom muligheten til å inngå i idrettens, og de andre frivillige organisasjonenes, fellesskap og aktivitetstilbud, sier Tvedt.

Samleside: Her finner du alle sakene om statsbudsjettet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden