Ryste om Svindal: – Intet nytt er godt nytt

Det er ingen avklaring om hvorvidt Aksel Lund Svindal går løs på en sesong til eller ikke. Intet nytt er godt nytt, sier sportssjef Claus Ryste. På bildet suser Svindal ned bakken i Italienske Val Gardena.
Det er ingen avklaring om hvorvidt Aksel Lund Svindal går løs på en sesong til eller ikke. Intet nytt er godt nytt, sier sportssjef Claus Ryste. På bildet suser Svindal ned bakken i Italienske Val Gardena. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

En avgjørelse rundt Aksel Lund Svindals skiframtid er fortsatt ikke tatt. Sportssjef Claus Ryste ser lyst på sesongen enten den blir med superstjernen eller ei.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ja, ja. Absolutt. Det er større bredde i toppen enn noen gang, svarer Ryste til NTB på spørsmål om han ser lyst på sesongen som kommer.

– Vi er veldig heldige som har en så stor bredde i laget. Vi har unge utøvere, og vi har utøvere med tung erfaring. Vi har mange sjanser til å gjøre det veldig bra til vinteren, noe sportssjefen er veldig glad for. Vi jobber bra på treningssamlinger, har hatt en god barmarkstrening og gode tester. Det ser veldig lovende ut for en god alpinsesong, både for damene og herrene, fortsetter Ryste.

Det store spørsmålstegnet før sesongen starter er om Aksel Lund Svindal trosser knesmertene og gyver løs på en ny sesong. Spørsmålet har hengt i luften lenge. Og ingen vet svaret.

– Det er ikke noe nytt, det går opp og ned. Intet nytt er godt nytt, sier Ryste og legger til at det jobbes med å legge til rette best mulig for alpinveteranen.

Plusser og minuser

I september reiste Svindal hjem en uke tidligere enn lagkameratene fra treningssamlingen i Chile. Den regjerende OL-mesteren i utfor har selv beskrevet treningssamlingen i Sør-Amerika som en av de aller viktigste før sesongstarten.

Ryste sier svarene fra Chile ga både plusser og minuser.

– Det var som forventet. Hadde det vært helt krise, hadde vi hatt en annen samtale nå. Så det er heller motsatt.

Svindal har hatt fire alvorlige skadeavbrekk. Hvert enkelt tilfelle kunne ødelagt hans alpinkarriere, men han har alltid kommet tilbake. De siste årene har han hatt knetrøbbel som følge av uhellet i Kitzbühel i 2016. Da røk både korsbåndet og menisken. I tillegg fikk han bruskskader.

– Det kneet blir jo aldri 100 prosent igjen. Men han er flink til å utnytte tiden til å forberede seg best mulig. Spørsmålet er om han klarer å få gjort den jobben som er nødvendig for å konkurrere på det øverste nivået. Det vil kneet eventuelt sette en begrensing for, men det vet vi ikke mer om før jobben mot fartsrennene starter.

Ingen tidsfrist

Sportssjefen er klar på at han verken vil pushe på for en avgjørelse eller har satt noen tidsfrist for et svar fra Svindal.

– Han eier den beslutningen selv, det er hans kne. Fram til en beslutningen er tatt forholder jeg meg til at vi gjør alt som er mulig for å legge forholdene til rette.

– Vi er et stort lag, han er en stor utøver, og vi ønsker å ha ham med. Vi setter ingen frist, det handler mer om å få vite at han får gjort den jobben som må til for å konkurrere på øverste nivå.

Det norske fartslaget har en ny samling i Colorado før sesongen starter i canadiske Lake Louise i slutten av november. Det er trolig etter denne samlingen at Svindal vet om kneet hans holder en sesong til eller ikke.

Personvernpolicy