Brann kastet bort nok en gavepakke i gullkampen: – Frustrerende

Lillestrøm-spillerne feirer scoring mot Brann i Bergen søndag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Lillestrøm-spillerne feirer scoring mot Brann i Bergen søndag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brann klarte ikke straffe Rosenborgs poengtap mot Sandefjord etter 1-1 hjemme mot Lillestrøm i Eliteserien søndag. Det skiller fortsatt fire poeng i gullkampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Få minutter før kampstart mot LSK fikk Brann-leiren beskjed om at Sandefjord hadde tatt poeng mot Rosenborg. Tabelljumboen greide 1-1 i Trondheim.

Det samme ble resultatet i Bergen noen timer senere.

– At vi ikke tok poeng på Rosenborg er det mest frustrerende med kvelden. Vi er skuffet over at vi ikke tok poeng på Rosenborg. I kveld fortjente vi mer, sa Brann-kaptein Vito Wormgoor til Eurosport.

Taijo Teniste så ut til å bli matchvinner da han satte inn 1-0 etter 64 minutter. Da hadde Brann presset LSK ut av stilen i en lengre periode.

Likevel ville det seg ikke for Brann. Innbytter Kristoffer Ødemarksbakken tok vare på sjansen i feltet på en dødball og sikret et livsviktig poeng for LSK med drøye ti minutter igjen av kampen.

– Dette er et veldig viktig poeng for oss. Et poeng som jeg tror fort kan utgjøre forskjellen for oss, sa Ødemarksbakken til Eurosport.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi kommer tilbake. Det er sterkt av oss, sa LSK-veteran Frode Kippe til kanalen.

Brann hadde sjansen til å knappe innpå Rosenborg også i forrige serierunde da trønderne tapte mot Molde, men heller ikke da klarte Lars Arne Nilsens menn å ta vare på gavepakken. Brann tapte 1-2 mot Tromsø.

Nedrykksspøkelset

Lillestrøm hadde håp om poeng på vestlandet etter to strake seirer i serien. Poenget gjør at LSK forblir over nedrykksstreken og kvalifiseringsplassen. Start på 14.-plass har like mange poeng (26) som Lillestrøm og Strømsgodset på plassene over.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjestene var raskest ut fra startblokka i Bergen. Arnór Smárason fikk avsluttet til høyre i boksen etter åtte minutter, men Markus Pettersen i Brann-buret reddet. Fredrik Krogstad var frampå på returen, men traff bare Christian Eggen Rismark.

Simen Kind Mikalsen måkte ballen foran mål etter en dødball etter 14 minutter, men ingen Lillestrøm-spillerne klarte å kaste seg fram og skli ballen i mål fra kort hold.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Traff med byttene

Brann kom til en mulighet umiddelbart etterpå. Vito Wormgoor stusset et langt innkast bakover i feltet, hvor Steffen Lie Skålevik fikk avslutte fra sju meter, men spissen hamret ballen over.

Etter 64 minutter fikk Brann scoringen sin, etter å ha fått satt opp et vedvarende trykk på bortelaget. Innbytter Deyver Vega var blant annet med på å sette fart på hjemmelaget.

Fredrik Haugen var førstemann til å avslutte i forkant av scoringen, men Marko Maric vartet opp med en mesterlig redning. Gilbert Koomson snappet returen og fikk pisket ballen foran mål igjen, hvor tidligere Sogndal-lagkamerat Taijo Teniste stormet inn. Esteren bredsidet ballen slik at den dalte ned i lengste hjørne bak Maric.

Jörgen Lennartsson traff med byttene i forrige seriekamp i 3-2-seieren mot Stabæk, og gjorde det igjen i Bergen. Innbytter Kristoffer Ødemarksbakken omsatte nedfallsfrukt fra Frode Kippe på en dødball etter 78 minutter. Kippe stusset ballen videre i feltet, og innbytteren smalt ballen i mål på volley og reddet poeng for bortelaget.

Fredrik Haugen kunne blitt Brann-helt på overtid, men skuddforsøket gikk i stolpen.