Rekdal etter Start-seier: – Vi var heldige

1-0 til Start under eliteseriekampen i fotball mellom Start og Sarpsborg 08. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Start tok tre livsviktige poeng i kampen mot nedrykk da Sarpsborg ble slått 1-0 i Kristiansand i Eliteserien søndag. Mathias Bringaker avgjorde like før slutt.

Bringaker scoret sitt femte mål, men kanskje sesongens viktigste, da han ble matchvinner to minutter før full tid.

Før 21-åringens scoring hadde Sarpsborg vært det beste laget, men som kjent er det mål som teller i fotball.

– Sarpsborg fortjente i alle fall å ta poeng. Vi hadde jo noen sjanser vi også, men Sarpsborg var totalt sett det beste laget, sa en lettet Start-trener Kjetil Rekdal til Eurosport etter kampen.

– Vi er heldige i dag. I dag får vi i hvert fall to poeng mer enn vi fortjener.

De tre poengene fører Start bort fra plassen som gir direkte nedrykk og opp på trygg grunn. Sarpsborg derimot gikk på sitt sjuende strake tap i serien, og østfoldingene klarte ikke følge opp torsdagens europaligabragd mot Genk.

Lite finspill

Det var Sarpsborg som åpnet kampen best og sto for de fleste sjansene i første omgang. Start forsvarte seg godt og holdt gjestene unna, men også hjemmelaget hadde sine sjanser de første 45. Rekdals menn fikk heller ikke hull på byllen.

Det var lite finspill og mye kriging de første minuttene i Kristiansand, men det var ikke mangel på sjanser i førsteomgang. Mikkel Agger var nær ved å sende Sarpsborg i føringen da han sendte ballen noen få centimeter utenfor stolpen. Også Tobias Heintz burde ha sørget for at Østfold-laget gikk til pause med ledelse.

I annen omgang fortsatte Sarpsborg å skape sjanser uten å få uttelling, samtidig som hjemmelaget spiste seg mer og mer inn i kampen. Innsatsen ble belønnet med tre poeng etter at Bringaker nikket inn sitt fjerde mål på rad i Eliteserien.

– Kan takke oss selv

Målet kom etter en corner der Simon Larsen vant duellen på første stolpe. Sarpsborg-keeperen fikk en hånd på ballen og dyttet den ut i feltet. Der var Bringaker på returen og ble matchvinner.

Sarpsborg presset på for utligningen, men den kom aldri. Dermed ble alle poengene igjen i Kristiansand, mens Sarpsborg må reise tomhendt hjem til Østfold.

– Vi kan bare takke oss selv. Vi burde ha avgjort dette selv før de scorer på slutten, sa Sarpsborgs Amin Askar til Eurosport etter kampen.

Start krabber med tre poeng opp på 13.-plass med 26 poeng, mens Sarpsborg ligger på 10.-plass med sine 32.

Neste mulighet til tre poeng for Start er borte mot Tromsø 21. oktober. Dagen før tar Sarpsborg turen til Molde.