Mahrez knust etter grov straffemiss mot Liverpool

Liverpools Jordan Henderson (venstre) og tidligere Liverpool-spiller Raheem Sterling i søndagens målløse seriekamp på Anfield. Foto: Rui Vieira / AP /  NTB scanpix
Liverpools Jordan Henderson (venstre) og tidligere Liverpool-spiller Raheem Sterling i søndagens målløse seriekamp på Anfield. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Riyad Mahrez misbrukte et sent straffespark for Manchester City i den målløse storkampen mot Liverpool på Anfield søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var det nærmeste man kunne komme en seriefinale så tidlig i sesongen. Før oppgjøret sto både City og Liverpool med 19 poeng. Etter gigantduellen plusset begge på med hvert sitt poeng.

Fem minutter før slutt så det ut som City for første gang på 15 år skulle vinne borte mot Liverpool, men Mahrez skjøt straffesparket himmelhøyt over.

– Det er sånn som kan skje, sa City-manager Pep Guardiola til Sky Sports etter kampen.

Men ifølge lagkamerat John Stones var Mahrez knust etter straffebommen.

– Han føler han har sviktet laget, men han ga alt for oss i dag. Han var veldig god. Hadde han scoret, ville det gjort dagen hans perfekt, sa Stones

Det ble aldri noen skikkelig god fotballkamp på Anfield, men et spennende og nervøst toppoppgjør var det utvilsomt.

Liverpool ble båret fram av et som vanlig entusiastisk Anfield-publikum, og vertene tok initiativet fra start. City brukte nesten 20 minutter på å komme seg inn i kampen. Resten av omgangen var jevnspilt og de store sjansene uteble.

Ifølge statistikerne i Opta hadde ingen kamper i Premier League denne sesongen inneholdt færre skudd enn denne. Kun tre skudd ble notert de første 45 minuttene.

Blåkopi

Starten på annen omgang var en blåkopi av innledningen på den første. Liverpool tok kommandoen og presset City dypt i banen. Og det tok City 15 minutter å finne rytmen.

Selv om det hele endte målløst hadde lagene flere sjanser til å avgjøre. Etter 60 minutter sendte Mahrez av gårde et skudd som strøk stolpen. Samme mann var frampå igjen kort tid senere, men denne gangen gikk ballen rett i klypene på Alisson i Liverpool-målet.

Deretter fikk Salah en mulighet han ofte satte i mål forrige sesong. Egypteren dro seg inn mot femmeteren før han forsøkte å skru ballen inn i det lengste hjørnet. City-keeper Ederson fanget ballen enkelt.

Begge lag spilte seg til flere sjanser, men ballen fant aldri veien inn i mål. Dermed delte de to topplagene poengene broderlig, noe begge lagenes managere så ut til å være fornøyd med.

Målforskjell skiller

– Vi kontrollerte kampen, og vi kjempet og forsvarte oss godt. Vi hadde muligheten til å avgjøre på slutten, men klarte det ikke. Det er greit, for dette er et godt resultat, sa Guardiola.

– Det var en veldig intens kamp mellom to godt organiserte lag som holdt seg til sin kampplan, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp til Sky Sports.

– Vi startet veldig, veldig godt, og ga dem problemer. Vi klarte ikke score, men vi var inne i kampen i 90 minutter. Spillerne ga alt, jeg er fornøyd med det, sa han videre.

Ti uten baklengs

0-0 betyr at Manchester City troner øverst på tabellen med samme poengsum (20) som Chelsea og Liverpool. Bak følger Arsenal (18), Tottenham (18) og Bournemouth (16) hakk i hæl.

Uavgjortresultat betyr også at Liverpool har spilt 10 kamper på rad på hjemmebane uten å slippe inn mål.

Neste runde skal Liverpool ta turen til Huddersfield, mens Manchester City er verter når Burnley kommer på besøk.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden