Frisk slapp med skrekken mot Ringerike

Frisk Askers Kyle Bonis og hans lagkamerater fikk den nok en gang tøft mot nykommeren Ringerike. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Frisk Asker ledet med tre mål mot slutten av kampen mot Ringerike, men klarte så vidt å ri i land en 5-4-seier etter ordinær tid i ishockeyens eliteserie.

Frisk-trener Scott Hillman kunne dermed trekke et lettelsens sukk. Det meste så lyst ut da Mats Frøshaug gjorde 5-2 med under sju minutter igjen av kampen. To sene Ringerike-scoringer skapte spenning til siste slutt.

I sesongpremieren røk Frisk Asker for nyopprykkede Ringerike. Søndag ville de for en hver pris unngå en ny ydmykelse av panterne fra Hønefoss.

Max Krogdahl og Endre Medby førte Frisk i ledelsen med 2-0 med 46 sekunders mellomrom i 1. periode. Kristoffer Melin reduserte til 1-2 fem sekunder før første pause.

Hjemmelagets Petter Ellefsen scoret midtperiodens eneste mål slik at det gikk mot betydelig spenning i kampen foran tredjeperioden. Frisks toppscorer Kyle Bonis ville det derimot annerledes og satte 3-2 med ett sekund igjen av perioden i et overtallsspill.

Shawn Szydlowski roet Frisk-nervene da han sendte gjestene i 4-2-ledelse tidlig i tredje periode.

Frøshaug gjorde deretter 5-2, men så reduserte Ringerike-duoen Rolf Aastad og Michael Söderberg to ganger.

Seieren førte Frisk opp til tredjeplassen på tabellen med 18 poeng. De er to og tre poeng bak Storhamar og Vålerenga. Ringerike blir værende på nest sisteplass med sine sju poeng.