Weng føler seg bedre enn på lenge

Heidi Weng under medietreffet for langrennsjentene på Fåvang i september.
Heidi Weng under medietreffet for langrennsjentene på Fåvang i september. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Heidi Weng (27) har hatt betydelig færre hardøkter enn før, men føler at det går bedre nå enn det gjorde for noen måneder siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

27-åringen fikk det ikke helt til i OL, og til tross for at hun vant verdenscupen sammenlagt og Tour de Ski ble sesongavslutningen svakere enn både hun og omgivelsene hadde forventet.

I vår og sommer slet hun med å finne tilbake til sitt vanlige jeg.

– Det har vært litt færre hardøkter enn i fjor. Jeg har gjort mine ting i mitt tempo. Jeg føler at det har gått bedre etter hvert, men det har gått litt opp og ned. Noen ganger er det blitt en kjempeøkt uten at jeg har hatt noen spesielle forventninger, mens andre ganger er det blitt mer middels. Men slik er det for de fleste. Det gjelder å finne flyten, sa Weng til NTB under samlingen på Kvitfjell i slutten av september.

Weng sier at det går bedre med henne enn på lenge.

– Det har gått riktig vei en stund nå. Jeg trener normalt. Jeg har gått mer skøyting enn klassisk, og det har jeg egentlig alltid gjort. Jeg føler at jeg er lengst bak der.

Godt vant

Weng fikk gode svar i Toppidrettsveka. Da fikk hun bekreftet at kroppen fungerer når hun presser seg.

Det har ikke vært enkelt for henne når kroppen ikke vil spille på lag.

– Jeg er vant med at ting går lett. Jeg har lyst til å ta steg. Det er alltid småting du har lyst til å prioritere, og når det går tungt er det kjedelig. Men jeg føler at det går bra nå. Jeg er ikke bekymret. Jeg har ikke hatt mange ordentlige hardøkter ennå, og det er mye å gå på.

Personlige årsaker

Heidi Weng sier at hun vet hvorfor det ikke klaffet i OL.

– Det var private ting som ødela, utenomsportslige ting som jeg helst ikke vil snakke om i media. Jeg vet hva jeg gjorde feil, men det hadde ikke nødvendigvis med trening å gjøre. Jeg gikk mange skirenn, men følte ikke at det var det som feilet. Det har jeg alltid gjort. Det ble kanskje litt for mange skirenn, men det betyr ikke nødvendigvis at det ikke vil fungere i år igjen. Jeg liker å gå mange skirenn. Det er det som er moro, sier Weng.

Weng har ikke bestemt seg for om hun skal gå Tour de Ski denne sesongen. Den avgjørelsen drøyer hun til det nærmer seg og hun vet mer om hun hvordan hun føler seg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden